default-image

Πήρε και το Κύπελλο...με εξάρες η Μάντσεστερ Σίτι

Ποδόσφαιρο
Πήρε και το Κύπελλο...με εξάρες η Μάντσεστερ Σίτι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επικράτησε της Γουότφορντ στον τελικό του Κυπέλλου με 6-0...

Έκανε το τρεμπλ στην Αγγλία με την κατάκτηση και του Κυπέλλου η Μάντσεστερ Σίτι...

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα ήταν δύο κλάσεις ανώτερη από την Γουότφορντ στον τελικό, επικράτησε με το εμφατικό 6-0 και κατέκτησε το Κύπελλο Αγγλίας, κάνοντας το τρεμπλ (σσ. αφού είχε κατακτήσει νωρίτερα το πρωτάθλημα και το Λιγκ Καπ). Κάπως έτσι, οι «πολίτες» έγιναν οι πρώτοι που κατάφεραν να πάρουν και τους τρεις εγχώριους τίτλους σε μια σεζόν και ο Καταλανός τεχνικός προσέθεσε ακόμη ένα σπουδαιο επίτευγμα στην προπονητική του καριέρα. 

Η Σίτι μπήκε και έλεγξε τον ρυθμό του αγώνα από την αρχή, με την Γουότφορντ να έχει παθητική στάση και να ψάχνει την κόντρα. Και με αυτόν ακριβώς τον τρόπο λίγο έλειψε να... παγώσει τους «πολίτες» αλλά ο Έντερσον σταμάτησε στο τετ-α-τετ τον Περέιρα στο 12’. Ένα δεκάλεπτο αργότερα δε, οι «σφήκες» ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Κομπανί σε σουτ του Ντεουλοφέου αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το ματς. Σιγά σιγά, όμως, η ομάδα του Γκουαρδιόλα άρχισε να ανεβάζει ρυθμό και στο 26’ βρήκε το γκολ που της άνοιξε τον δρόμο προς την κούπα, με τον Νταβίντ Σίλβα να σκοράρει με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή και να βρίσκει δίχτυα μετά από 2066 λεπτά!

Αυτό το γκολ έδωσε... φτερά στα πόδια των παικτών της Σίτι που «έπνιξαν» τους αντιπάλους τους. Έφτιαχναν φάσεις, ο Αουρέλιο Γκόμες «έβγαζε» ότι μπορούσε αλλά δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο και στο 38ο λεπτό. Μετά από σκαφτή μπαλιά του Μπερνάρντο Σίλβα, ο Στέρλινγκ έκανε το τελείωμα σχεδόν από την γραμμή του... άουτ και ο Ζέσους πάνω στην γραμμή του «έκλεψε» το γκολ για το 2-0, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. Το δεύτερο μέρος είχε μια διαφορετική εικόνα. Η Σίτι έδωσε χώρο στην Γουότφορντ και η ομάδα του Χάβι Γκράθια την... πάτησε.

Άφησαν φουλ ανοιχτούς χώρους καθώς έψαξαν το γκολ που θα τους έβαζε ξανά στη διεκδίκηση του ματς, ωστόσο αυτό βόλεψε τους «πολίτες» και την ταχύτατη μεσοεπιθετική της γραμμή. Κάπως έτσι, με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού η Σίτι ξέκοψε κάθε ελπίδα των αντιπάλων τους. Εκμεταλλευόμενη την άμυνα... παιδική χαρά της Γουότφορντ, έφυγε στην αντεπίθεση με τρεις πάσες, με τον Ντε Μπρούιν να «αδειάζει» με άψογη προσποίηση τον Γκόμες και να πλασάρει σε κενή εστία για το 3-0. Και στο 68ο λεπτό, σε μια φάση καρμπόν, ο Ζέσους βρήκε ένα... στρέμα μπροστά του, έφτασε ανενόχλητος μέχρι την περιοχή και δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 4-0. Οι «πολίτες», όμως, δεν σταμάτησαν ως συνήθως εκεί.

Συνέχισαν με το πόδι στο γκάζι, με τους ποδοσφαιριστές της Γουότφορντ να γίνονται... έρμαιο στις ορέξεις τους! Ο Στέρλινγκ στο 81’ έδωσε... αέρα πέντε τερμάτων στην ομάδα του και έξι λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης σκόραρε ξανά, διαμορφώνοντας το τελικό 6-0 για την Μάντσεστερ Σίτι, με την ομάδα του Γκουαρδιόλα να ισοφαρίζει την μεγαλύτερη σε εύρος νίκη σε τελικό (σσ. το 1902-03 η Μπέρι είχε επικρατήσει με το ίδιο σκορ της Ντέρμπι).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News