default-image

Προπονητής της χρονιάς στην Αγγλία ο Γκουαρδιόλα

Ποδόσφαιρο
Προπονητής της χρονιάς στην Αγγλία ο Γκουαρδιόλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά την κατάκτηση του τίτλου...

Ο Πεπ Γκουαρδιολα πανηγύρισε την Κυριακή την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου πρωταθλήματος Αγγλίας με την Μάντσεστερ Σίτι. Την Τρίτη (14/5) τα μεσάνυχτα ανακοινώθηκε και ένα προσωπικό βραβείο για τον Ισπανό τεχνικό, αφού για δεύτερη διαδοχική σεζόν ανακηρύχθηκε ο καλύτερος προπονητής της Premier League.

 Ήταν ένα βραβείο που άξιζε 100%, αν αναλογιστεί κανείς την εντυπωσιακή πορεία των "πολιτών" υπό τις οδηγίες του και την μάχη για τον τίτλο μέχρι τέλους με τη Λίβερπουλ. Η Σίτι κατάφερε να συγκεντρώσει 98 βαθμούς, επίδοση στην Premier που μπορεί να κερδίσει μόνο η περσινή συγκομιδή των 100 βαθμών ξανά από τον Γκουαρδιόλα.

 Ο Καταλανός τεχνικός δήλωσε γι΄αυτή του την επιτυχία: "Είναι τιμή για μένα, θέλω να το μοιραστώ με τους παίκτες μου, γιατί αυτοί ευθύνονται γι' αυτό, τους συνεργάτες μου, αλλά και τους άλλους προπονητές του πρωταθλήματος, ειδικά τον Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος ήταν απίστευτος ανταγωνιστής μέχρι το τέλος".

 Μαζί με τον 48χρονο Ισπανό υποψήφιοι για το βραβείο ήταν ο Γιούργκεν Κλοπ της Λίβερπουλ, ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο της Τότεναμ και ο Νούνο Εσπιρίτο Σάντο της Γούλβς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News