default-image

Πρωταθλήτρια Αγγλίας η Μάντσεστερ Σίτι

Ποδόσφαιρο
Πρωταθλήτρια Αγγλίας η Μάντσεστερ Σίτι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πήγε στο φινάλε ως φαβορί και επικρατώντας 4-1 της Μπράιτον κατέκτησε τον τίτλο για δεύτερη διαδοχική σεζόν

Πρωταθλήτρια στην Premier League 2018-2019 αναδείχθηκε η Μάντσεστερ Σίτι! Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα παρότι βρέθηκε να χάνει 1-0 από τη Μπράιτον στην 38η και τελευταία αγωνιστική, τελικά επικράτησε με 4-1 και κατέκτησε τον τίτλο για δεύτερη διαδοχική σεζόν, για έκτη φορά στην ιστορία της (4η αυτήν την δεκαετία).

Οι "πολίτες" έκαναν 14 διαδοχικές νίκες και παρά το γεγονός ότι η Λίβερπουλ έφτασε πιο κοντά από ποτέ μετά τη σεζόν 1989-1990 σε ένα πρωτάθλημα, ούτε αυτή τη φορά τα κατάφερε (για 29η αγωνιστική περίοδο). Οι "ρεντς" επικράτησαν 2-0 της Γουλβς στο Άνφιλντ, έφτασαν τους 97 βαθμούς (30 νίκες, επτά ισοπαλίες, μία ήττα), αλλά έκοψαν το νήμα δεύτεροι, στο -1 από τη Σίτι που πήρε το πρωτάθλημα με 98 βαθμούς (32 νίκες, δύο ισοπαλίες, τέσσερις ήττες).

Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ συγκέντρωσαν από κοινού 195 βαθμούς αυτή τη σεζόν και είναι οι περισσότεροι σε άθροισμα που έχουν κατακτηθεί από τους δύο πρώτους στην ιστορία της πρώτης κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου. Οι 97 βαθμοί που μάζεψε η Λίβερπουλ θα ήταν αρκετοί για την ίδια να κατακτήσει το πρωτάθλημα στα 25 από τα 26 προηγούμενα!

Η φιναλίστ του Europa League Τσέλσι μετά το 0-0 με τη Λέστερ κατέλαβε την τρίτη θέση με 72 βαθμούς, ενώ η φιναλίστ του Champions League Τότεναμ έμεινε τέταρτη με 71, μετά το 2-2 με την Έβερτον στο Λονδίνο.

Η έτερη φιναλίστ του Europa League, Άρσεναλ, επικράτησε 3-1 εκτός έδρας της Μπέρνλι με δύο γκολ του Ομπαμεγιάνγκ, που έφτασε τα 22, και τερμάτισε πέμπτη, που σημαίνει ότι προκρίθηκε στους ομίλους του Europa της νέας σεζόν, εκτός και αν κατακτήσει τη φετινή διοργάνωση και παίξει στο Champions League το 2019-2020. Βασικός για τους "κανονιέρηδες" αγωνίστηκε ο Ντίνος Μαυροπάνος, που τραυματίστηκε και έγινε αλλαγή στο 34'.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News