default-image

«Βασίλισσα» στην Ευρώπη, μετά από απανωτά Brexit!

Απόψεις
«Βασίλισσα» στην Ευρώπη, μετά από απανωτά Brexit!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαγεμένοι από το Αγγλικό επίτευγμα στο ποδόσφαιρο με τους δύο τελικούς του στις δυο μεγάλες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις στην Ευρώπη. 

Ποτέ στην ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική Ιστορία, δεν εμφανίσθηκε το φαινόμενο που θα κρατήσει την αγωνιστική περίοδο 2018-2019, γραμμένη με ανεξίτηλα γράμματα στα... βιβλία της «στρογγυλής θεάς», να είναι από μία χώρα και οι 4 φιναλίστ σε Champions και Europa League!

Το φαινόμενο αυτό καταγράφει τρεις φορές το όνομα Λονδίνο στο οποίο έχουν έδρα  οι τρεις από τις τέσσερις ομάδες που θα βρεθούν στους δύο τελικούς (Τσέλσι, Άρσεναλ, Τότεναμ)! Η Πρέμιερ Λιγκ επιστρέφει ως βασιλίσσα στην «γηραιά ήπειρο»!

Τα τελευταία δέκα χρόνια, οι ομάδες της Premier League, είχαμ συνηθίσει να περνάνε σύντομα από  το Champions League. Το ένα μετά το άλλο Brexit ήταν η τάση, η οποία διακόπηκε προσωρινά μόνο από τη νίκη της Τσέλσι στον τελικό  το 2012 και της Λίβερπουλ που έφτασε στον τελικό το 2018.

Η «ελίτ» του ποδοσφαίρου φάνηκε να έχει απομακρυνθεί από την Αγγλία και αντ’ αυτής, η Ισπανία ήταν η χώρα που κυβέρνησε, με την Ρεάλ Μαδρίτης και τη Μπαρτσελόνα να κυριαρχούν τα τελευταία πέντε χρόνια αφήνοντας την Premier League να μένει πίσω. Τώρα όλοι οι φιναλίστ (Τότεναμ, Λίβερπουλ, Τσέλσι και Άρσεναλ) είναι από την Αγγλία.

Στο Europa League, μόνο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2017 είχε διακόψει την Ατλέτικο Μαδρίτης και την συνεχή κυριαρχία της Σεβίλλης.

Η Premier League ανέκτησε την κορυφή  στα τέλη της δεκαετίας του 2000, όταν είχε έξι φιναλίστ και δύο πρωταθλήτριες με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Λίβερπουλ. Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, οι αγγλικές ομάδες δεν σημείωσαν πρόοδο φτάνοντας μέχρι τα προημιτελικά.

Φυσικά δεν μπορεί να υποτιμηθεί πόσο έχει επηρεάσει ο οικονομικός ρόλος του πρωταθλήματος, καθώς η αξία των τηλεοπτικών δικαιωμάτων στην Αγγλία, συνεχίζει να αυξάνεται με ρυθμούς εκτόξευσης.

(Στη φωτογραφία ένα γρήγορο αποτύπωμα από τηn ισπανική Marca)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News