default-image

Όταν πίσω από τον Μέσι δεν υπάρχει πλέον έστω... ένας Πουγιόλ!

Απόψεις
Όταν πίσω από τον Μέσι δεν υπάρχει πλέον έστω... ένας Πουγιόλ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι κριτικές παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας κατά της Μπαρτσελόνα και του Μέσι για τον αποκλεισμό αλλά Ρόμα από τη Λίβερπουλ στο Τσάμπιονς Λίγκ. Τα ερωτηματικά τίθενται αμείλικτα, όπως ακριβώς και οι ανατροπές των ημιτελικών του χρυσοφόρου θεσμού του Champions League…

H “Marca” βάζει σε άρθρο της επί τάπητος το ζήτημα Μπαρτσελόνα και Μέσι και θέτει ερωτηματικά:

Το συμπέρασμα φαίνεται προφανές: Ο Λιονέλ Μέσι δεν είναι αρκετός στην Ευρώπη. Το ασύγκριτο ταλέντο του δεν επαρκεί για να κυριαρχήσει στο Champions League , όπως δείχνει τα τελευταία χρόνια.

Το 2013, υπήρξε η 7-0 συνολική ήττα με την Μπάγερν Μονάχου. Το 2017, η απώλεια 3-0 στη Γιουβέντους. Ένα χρόνο αργότερα, η ενοχλητική κατάρρευση στη Ρώμη, καθώς η Μπαρτσελόνα έβγαλε εκτός έδρας γκολ, αφού έφτασε τα 4-4 στο σύνολο  και, την Τρίτη το βράδυ, η ήττα της Μπλαουγκράνα 4-0 στο Άντφιλντ που σημαίνει ότι ο Μέσι θα παρακολουθήσει και πάλι τον τελικό του Champions League από το σπίτι του.

Υπάρχουν πάρα πολλά ναυάγια κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι σεζόν για την Μπαρτσελόνα για να μην διαπιστωθεί ότι η Μπαρτσελόνα είναι υπερβολικά εξαρτημένη από το νούμερο 10.

Ο Μέσι είναι τόσο συχνά η λύση, αλλά δεν μπορείε να καμουφλάρει τις αδυναμίες της Μπαρτσελόνα , καθώς συχνά παρουσιάζει έλλειψη πνεύματος ενάντια στις αντιξοότητες. Όταν τα πράγματα είναι δύσκολα, είτε ο Μέσι εμφανίζεται ή δεν κάνει τίποτα.

Ο Μέσι είναι μια από τις ιδιοφυίες του ποδοσφαίρου, αλλά από την αποχώρηση του Πουγιόλ, η Μπαρτσελόνα φαίνεται να μην έχει ένα άτομο με την προσωπικότητα για να διασώσει την ομάδα.

Το προηγούμενο από τη Ρώμη ήταν στο μυαλό των παικτών πριν φτάσουν στο Άνφιλντ , όμως η Λίβερπουλ , που ήταν χωρίς τον Μοχάμεντ Σάλαχ, τον Ρομπέρτο ​​Φιρμίνο και τον Νάμπι Κέιτα , έδειξε τις αδυναμίες του Ερνέστο Βαλβέρντε . Ο προπονητής δεν μπόρεσε να σταματήσει την ομάδα του από τον τρόμο, καθώς η πλευρά του Γιούργκεν Κλοπ έδειξε μια ένταση που έλειπε από το παιχνίδι της Μπαρτσελόνα . Μόνο ο Αρτούρο Βιδάλ, ήταν πρόθυμος να πάει στον πόλεμο.

Οι υπόλοιποι απλά κοίταξαν τον Μέσι για να λύσουν το χάος που περιβάλλονταν γύρω τους.

Ο Τζέραρντ Πικέ και ο Σέρτζιο Μπουσκές είναι δύο εξαιρετικοί παίκτες, αλλά δεν είναι ηγέτες. Ο Λουίς Σουάρες είναι ένας θανατηφόρος επιθετικός με άφθονο χαρακτήρα, όμως η θλιβερή εκδοχή του να μην σκοράρει μακριά από το σπίτι στο Champions League έχει αρχίσει να τον ζυγίζει σαν τόνο τούβλων.

Φελίπε Κουτίνιο και χαρακτήρας, εν τω μεταξύ, είναι δύο αντίθετες λέξεις. Ο Μαρκ Αντρέ τερ Στέγκεν δεν μπορεί πάντα να σώζει την Μπλαουγκράνα . Στο τέλος, ως συνήθως, είναι ο Μέσι ή η άβυσσος.

Αυτή η άβυσσος πρόκειται να γίνει πιο τακτική πραγματικότητα για τη Μπαρτσελόνα καθώς ο Μέσι θα μπει τον επόμενο μήνα στα 32 και, παρόλο που αισθάνεται ότι θα είναι για πάντα έτσι…

Το Καμπ Νου δείχνει μια αυξανόμενη απογοήτευση για την απογοήτευση των Καταλανών στην Ευρώπη, ιδιαίτερα καθώς υπάρχει η πεποίθηση ότι η Μπαρτσελόνα έχει χάσει τα πρωταρχικά χρόνια του Μέσι στο Champions League.

Πέρα από τη σταδιακή παραίτηση του διάσημου στυλ παιχνιδιού τους, η Μπαρτσελόνα έχει δείξει ότι χρειάζεται άλλους παίκτες σούπερ σταρ με ταλέντο και προσωπικότητα για να περιβάλλουν τον Μέσι.

Ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης σε μια έννοια ποδοσφαίρου πρέπει να προσθέσει έναν πνευματικό ηγέτη. Διαφορετικά, η Μπαρτσελόνα κινδυνεύει να συνεχίσει να επαναλαμβάνει νύχτες όπως με τη Ρόμα και τη Λίβερπουλ.

Ο Βραζιλιάνος Ρονάλντο, ο οποίος παλιότερα έπαιξε στη Μπαρτσελόνα και την Ρεάλ Μαδρίτης, πιστεύει ότι αποδίδεται πάρα πολύ το φταίξιμο στους Ερνέστο Βαλβέρδε και Φελίπε Κουτίνιο, όταν η Μπλαουγκράνα αποτυγχάνει παρ’ ότι στην ομάδα που μοιράζεται την ευθύνη:

«Η Μπαρτσελόνα έχει μια μεγάλη ομάδα και έχει τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο, τον Μέσι ", δήλωσε ο Ρονάλντο σε μια εκδήλωση για την Santander Bank. «Την άλλη μέρα άκουσα ότι όταν χάνουν, είναι λόγω του Βαλβέρδε και του Κουτίνιο ... αλλά όχι λόγω Μέσι. Και όταν κερδίζουν, η Μπαρτσελόνα κερδίζει εξαιτίας του Μέσι ."Είναι μια τεράστια έλλειψη σεβασμού προς όλους τους παίκτες και το προπονητικό προσωπικό."

Ο Φελίπε Κουτίνιο έχει γίνει πρόβλημα για την Μπαρτσελόνα. Αυτό που ήταν ήδη γνωστό πριν από την κατάρρευση στο Τσάμπιονς Λιγκ επιβεβαιώθηκε και επιδεινώθηκε μόνο στην ανατροπή του 4-0 στο Άντφιλντ καθώς ο Βραζιλιάνος εξαφανίστηκε ακόμα περισσότερο από τους περισσότερους!

Η Μπαρτσελόνα θα ψάξει να τον πουλήσει και να χρησιμοποιήσει τα χρήματα που θα λάβει για να επανεπενδύσει στην ομάδα, ενώ μια έξοδος θα ελευθερώσει επίσης 13,5 εκατομμύρια ευρώ από το μισθολογικό κόστος.

Μετά από μια συναρπαστική μισή περίοδο από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο του 2018, στην οποία σημείωσε 10 γκολ και κέρδισε ένα διπλό, οι εμφανίσεις του Κουτίνιο έφυγαν από τις ράγες… Στη LaLiga Santander έχει μόνο ένα γκολ στις 22 τελευταίες εμφανίσεις του, αν και σκόραρε εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, της Λυών και της Τότεναμ στο Champions League.

Είναι η ακριβότερη υπογραφή στην ιστορία των Καταλανών, αλλά ο Κουτίνιο απέτυχε στη Βαρκελώνη και τώρα είναι πιθανό να πρέπει να πάει αλλού. Το φυσικό του επόμενο βήμα είναι η Premier League, όπου πέρασε πέντε και μισή σεζόν με τη Λίβερπουλ , συγκεντρώνοντας 201 παιχνίδια και 54 γκολ.

Το χειρότερο

Μοιάζει απίστευτο, αλλά σε ερωτηματολόγιο για το ποιους δεν επιλέγουν για την επόμενη σεζόν, το 24% έδωσε αρνητική ψήφο στον Αργεντινό σούπερ σταρ.

Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για ερωτηματολόγιο της “Marca” και το πιο πιθανό είναι ότι έχουν μπει και οπαδοί της Ρεάλ, για να τρολάρουν την κατάσταση μετά την τεσσάρα και τον αποκλεισμό από τη Λίβερπουλ. Ωστόσο και πάλι προκαλεί τεράστια εντύπωση το να βλέπεις ότι το 24% όσων απάντησαν, είπαν ότι δεν θα ήθελαν τον Λιονέλ Μέσι στην Μπαρτσελόνα για την επόμενη σεζόν.

Οι Τερ Στέγκεν (91%) και Αρτούρ (79%) συγκέντρωσαν μεγαλύτερο ποσοστό επιθυμίας παραμονής στην Μπάρτσα, ενώ οκτώ συνολικά από τους 23 παίκτες του βασικού ρόστερ βρέθηκαν εκτός ομάδας. Ουμτιτί, Μάλκομ, Τοντιμπό, Ραφίνια, Κουτίνιο, Βερμάλεν, Μπόατενγκ, Μουρίγιο είναι εκείνοι που δεν θέλουν καθόλου οι οπαδοί, με τον Κουτίνιο να συγκεντρώνει ποσοστό απόρριψης του τεράστιου 83%.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News