default-image

Γιατί να αλλάξουν αυτή την άγρια μορφή του Champions League;

Απόψεις
Γιατί να αλλάξουν αυτή την άγρια μορφή του Champions League;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι δυο τεράστιες ανατροπές που δημιούργησαν το ζευγάρι του τελικού της μεγαλύτερης διασυλλογικής διοργάνωσης ποδοσφαίρου, περιλάμβαναν και το τρανταχτό μήνυμα για το αν είναι απαραίτητο να αλλάξει το Champions League από τη μαγεία  που το διέπει στην τωρινή του μορφή σε μια κλειστή ευρωπαϊκή Σούπερ Λιγκ.

Η απάντηση ήλθε μέσα από την ίδια την μπάλα, κατηγορηματικά αρνητική, καθώς το Champions League της τρέχουσας αγωνιστικής σεζόν, αποδεικνύει ότι η διοργάνωση δεν πρέπει να μπει σε διαδικασίες, σε κάτι που όχι μόνο δεν έχει σπάσει, αλλά που βαίνει διαρκώς σε αποθέωση!

Η μπάλα του ποδοσφαίρου επιθυμούσε σφόδρα –σε χρόνια ισπανικής παντοδυναμίας- να κάνει μια μεγάλη στροφή και να γυρίσει προς ανείπωτη δόξα με αυθεντικές ιέρειες της τελετής δυο ομάδες της Premier League στο κέντρο της παγκόσμιας προσοχής!

Λίβερπουλ και Τότεναμ ετοιμάζονται για την μεγαλύτερη στιγμή της χρονιάς με τον εμφύλιο» της Μαδρίτης, την 1η Ιουνίου, όπου ότι και να συμβεί με τη φόρα του Champions League στων ανατριχιαστικών ανατροπών της ημιτελικής σειράς, το τρόπαιο να καταλήγει στο νησί!

Ο κόσμος ξέρει ότι είναι μπροστά του ένας ωραίος τελικός σε αναγωγή του τελικού Αγγλίας, που κρατάει σταθερά σκήπτρα ποδοσφαιρικής εγγύησης, με γρήγορη ροή, πάθος, τέχνη και απίστευτα γκολ…

Κι αυτό είναι το άλλο μήνυμα που στάλθηκε ηχηρά. Ωραίο το ταλέντο, η τεχνική και η εκπαιδευμένη εμφάνιση, αλλά σε κάθε μάχη απαραίτητο όπλο είναι ο ψυχισμός του αθλητή.

«Football is to have fun but football is about winning». Όπως ακριβώς το είπε ο Μουρίνιο στο σχόλιο του. Το ποδόσφαιρο είναι ψυχαγωγικό, αλλά το ποδόσφαιρο είναι για τη νίκη

Τα μέσα ενημέρωσης του κόσμου έχουν αντιδράσει με αφοπλιστική έκπληξη σε μια ακόμη συγκλονιστική ανατροπή από μια αγγλική ομάδα, με το θαύμα της Τότεναμ επί του Άγιαξ να έρχεται μόλις 24 ώρες μετά την καταστροφή της Μπαρτσελόνα από τη Λίβερπουλ και στον αγγλικό τύπο –εύλογα- οι αναφορές είναι σφοδρά διθυραμβικές.

Η παρουσία της Ισπανίας στο φετινό τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ εκτείνεται μόνο στο βαθμό που φιλοξενεί το πάρτι, αλλά υπάρχει ήδη μια εντονότερη αίσθηση προσδοκίας γύρω από τον αγώνα. Αυτό συνάγεται από τις πρώτες σελίδες στην Ισπανία.

«Ο Θεός σώζει το Champions League», ήταν ο τίτλος τη Marca με μια φωτογραφία του Λούκας Μόουρα τη στιγμή που απομακρύνεται για να γιορτάσει το "θανατηφόρο" γκολ από το χατ τρικ του με υψωμένο χέρι, καθώς οι παίκτες του Άγιαξ έπεφταν στην τύρφη παταγωδώς απογοητευμένοι.

Θα ήταν ανείπωτο, αλλά δεν είναι μοναδικό. Έχει συμβεί ξανά κι αν αναζητήσουμε το κάτι από το απροσδόκητο, πρόκειται για τον πρώτο αγγλικό τελικό μετά το 2008 στη Μόσχα. Τότε που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε επικρατήσει της Τσέλσι στη διαδικασία των πέναλτι.

Τώρα, ώρα για Λίβερπουλ για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν και για Τότεναμ παρθενικά στην ιστορία της.

Περιμένοντας και το Europa League όπου Άρσεναλ και Τσέλσι έχουν το προβάδισμα να ανταμώσουν στον τελικό του Μπακού.

Είναι η έβδομη φορά που συμβαίνει «εμφύλια» τελική μάχη στο Champions League, τρεις φορές με ομάδες τις Ισπανίας, τώρα οι αγγλικοί τελικοί έγιναν δύο και από μία φορά υπήρχε τιτανομαχία από Ιταλία και Γερμανία.

«Νομίζω ότι και οι δύο αξίζουν να κερδίσουν ένα τρόπαιο» - Ο Μουρίνιο δήλωσε ότι θα έχει πρόβλημα στον τελικό, γιατί του αρέσουν πάρα πολύ, όπως είπε και ο Μαουρίτσιο και οι Γιούργκεν! «Νομίζω ότι και οι δύο αξίζουν να κερδίσουν ένα τρόπαιο!" δήλωσε ο πρώην ηγέτης της Μπάντσεστερ Γιουνάιτεντ, επαινώντας τον Κλοπ και τον Ποκετίνο για την πρόοδο τους –ως επίτευγμα- στο Champions League.

Οι Άγγλοι στους τελικούς του Champions League από το 2000 και μετά

Σεζόν  Αγώνας          Αποτέλεσμα

2004-2005     Λίβερπουλ – Μίλαν  3-3 κ.α. (3-2 πεν.)

2005-2005     Μπαρτσελόνα – Άρσεναλ    2-1

2006-2007     Μίλαν – Λίβερπουλ  2-1

2007-2008     Μάντσεστερ Γ. – Τσέλσι      1-1 κ.α. (6-5 πεν.)

2008-2009     Μπαρτσελόνα – Μάντσεστερ Γ.      2-0

2010-2011     Μπαρτσελόνα – Μάντσεστερ Γ.      3-1

2011-2012     Τσέλσι – Μπάγερν    1-1 κ.α. (4-3 πεν.)

2017-2018     Ρεάλ – Λίβερπουλ    3-1

2018-2019     Τότεναμ – Λίβερπουλ          1η Ιουνίου 2019

Οι Άγγλοι στους τελικούς του Europa League από το 2000 και μετά

Σεζόν  Αγώνας          Αποτέλεσμα

2000-2001     Λίβερπουλ – Αλαβές            5-4 παρ.

2005-2006     Σεβίλλη – Μίντλεσμπρο       4-0

2009-2010     Ατλέτικο – Φούλαμ   2-1 (παρ.)

2012-2013     Τσέλσι – Μπενφίκα  2-1

2015-2016     Σεβίλλη – Λίβερπουλ           3-1

2016-2017     Μάντσεστερ Γ. – Άγιαξ         2-0

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News