default-image

Ο Εμπαπέ απειλεί… Μέσι για το «Χρυσό Παπούτσι»

Ποδόσφαιρο
Ο Εμπαπέ απειλεί… Μέσι για το «Χρυσό Παπούτσι»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πρόσφατο χατ-τρικ του Γάλλου επιθετικού της Παρί Σ.Ζ. φέρνει νέα δεδομένα στη μάχη για τον πρώτο σκόρερ στην Ευυρώπη

Μπορεί ο Λιονέλ Μέσι να παραμένει το φαβορί για την κατάκτηση του έκτου Χρυσού Παπουτσιού της καριέρας του, αλλά το χατ-τρικ που πέτυχε ο Κιλιάν Εμπαπέ στη νίκη (3-1) της Παρί Σεν-Ζερμέν επί της Μονακό αλλάζει το δεδομένα.

Έτσι κι αλλιώς η μάχη για τον κορυφαίο σκόρερ στην Ευρώπη εξελίσσεται ανάμεσα στον 31χρονο Αργεντινό και τον 20χρονο Γάλλο. Ο φορ της ομάδας της γαλλικής πρωτεύουσας μείωσε στους έξι πόντους από τον σταρ της Μπαρτσελόνα. Η διαφορά τους είναι τρία γκολ, ενώ απομένουν πέντε ματς (τόσες είναι οι εναπομείνασες αγωνιστικές σε La Liga και Ligue 1) γι' αμφότερους.

Έτσι κι αλλιώς το ισπανικό και το γαλλικό πρωτάθλημα έχουν τον ίδιο συντελεστή. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο 27χρονος Σενεγαλέζος φορ της και συμπαίκτης του Κώστα Μήτρογλου στη Γαλατασαράι, Εμπάιγ Ντιάν, ο οποίος έχει πετύχει 28 γκολ με τη φανέλα της "τσιμπόμ" και της Κασίμπασα (αγωνίστηκε στο πρώτο μισό της σεζόν), αλλά λόγω χαμηλότερου συντελεστή (1.5) έχει 42 πόντους.

Στην πρώτη δεκάδα δεν συναντάμε τον σταρ της Γιουβέντους, Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος έχει 19 γκολ κι άρα 38 πόντους, καθώς ο συντελεστής του ιταλικού πρωταθλήματος είναι 2.

Ο πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος, Ευθύμης Κουλούρης, βρίσκεται στην 43η θέση. Ο 23χρονος επιθετικός του Ατρόμητου έχει πετύχει 19 γκολ κι έχει συγκεντρώσει 28.5 πόντους, καθώς ο συντελεστής της Super League είναι 1.5.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News