default-image

"Ο τρόπος που παίζεται το ποδόσφαιρο"!

Απόψεις
"Ο τρόπος που παίζεται το ποδόσφαιρο"!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το παιχνίδι του ποδοσφαίρου είναι πολύ απλό», είχε πει ο Κρόιφ. «Αλλά παίζοντας απλό ποδόσφαιρο είναι το πιο δύσκολο πράγμα που υπάρχει"! 

Ο Άγιαξ επέστρεψε δριμύτερος στο πνεύμα του Ιπτάμενου Ολλανδού, για να δείξει στον ποδοσφαιρικό πλανήτη πως πλάθεται το ποδόσφαιρο μέσα από τις Ακαδημίες και πως βγαίνουν με την υπομονή οι μεγάλες διακρίσεις και μαζί τα πολλά λεφτά. Η πορεία του φέτος τρέλανε κόσμο και αριθμούς... Είναι το μέγα δείγμα και πρότυπο που εξυψώνει τις ακαδημίες και ως μηχανή  παραγωγής ταλέντων και δη με την έννοια της βαριάς βιομηχανίας!

«Ο τρόπος που παίζεται το ποδόσφαιρο»! Βασικός τίτλος στα ευρωπαϊκά μέσα, μαζί με τα επιγράμματα: «Οι νεαροί παίκτες του Άγιαξ παρουσίασαν τη φιλοσοφία του «Total Football» στο Τορίνο. Ο Άγιαξ παρήγαγε ένα εντυπωσιακό «Παγκόσμιο Ποδόσφαιρο» με 12 πάσες από τον τερματοφύλακα Αντρέ Ονανά στον επιθετικό Ντούσαν Τάντιτς».

Το ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο είναι μια φιλοσοφία τακτικής που ακολουθεί εδώ και πολύ καιρό ο Άγιαξ, αναδεικνύοντας παίκτες που μπορούν να το αναπτύξουν. Το μοντέλο επιτρέπει στους παίκτες να αναλάβουν το ρόλο οποιουδήποτε άλλου παίκτη από την πλευρά τους, καθώς πιέζουν το γήπεδο.

Ο τρόπος είναι που κάνει τη διαφορά με κινητήριο δύναμη την εμπιστοσύνη που αναδεικνύει ως ομάδα μέσα από την αυτοπεποίθηση των ποδοσφαιριστών που έχουν ενσωματώσει όλα τα στοιχεία της πολύχρονης ομοιογένειας από τις ηλικίες που εμπεδώνονται με τρομερή ευκολία. Ο μέσος όρος των 22,8 χρόνων του φετινού ρόστερ τα λέει όλα!

Κυκλοφορία θες; Ταχύτητα θες; Εκτός έδρας θες; Ρεάλ θες; Γιουβέντους θες; Πάντως ο τελικός Μέσι Vs Ρονάλντο εχάθη!

(Ενδεικτική εικόνα από την επίσημη σελίδα Γιόχαν Κρόιφ, σήμερα)

Ο Άγιαξ είναι μια εντυπωσιακή ομάδα έχοντας αποδείξει τα πλεονεκτήματά της κερδίζοντας το εισιτήριο στους ημιτελικούς με το σπαθί του και ενθαρρύνοντας παντού τους υποστηρικτές αυτού του μοντέλου, όπως τώρα στον ΟΦΗ. Υπάρχει όμως η επισήμανση της υπομονής και του χρόνου!

Η Γιουβέντους έριξε 100 εκατομμύρια ευρώ  για να φέρει τον Ρονάλντο στο Τορίνο με την προσδοκία ότι θα μπορούσε να την οδηγήσει στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή δόξα. Τα λεφτά όμως ήταν αλλού...

Στα διαδικτυακά μέσα πολλοί φίλαθλοι γκρίνιαζαν ότι οι ομάδες τους δεν έχουν την γενναιότητα να ακολουθήσουν το "Total Football", γράφοντας: "Ο τρόπος που πρέπει να παίζεται το ποδόσφαιρο!". «Το ολοκλητωτικό ποδόσφαιρο είναι καλό για να το παρακολουθήσετε».

Το σχέδιο παιχνιδιού έγινε διάσημο από την Ολλανδία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1974 και από τότε είναι μέρος του πολιτισμού της χώρας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News