default-image

Κατηγορηματικό όχι των Επαγγελματικών Λιγκών στην επέκταση του Champions League

Ποδόσφαιρο
Κατηγορηματικό όχι των Επαγγελματικών Λιγκών στην επέκταση του Champions League

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάθετα αντίθετη με το ενδεχόμενο επέκτασης του Champions League σε βάρος των εγχώριων διοργανώσεων είναι η Ένωση Ευρωπαϊκών Λιγκών.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης στη Λισαβόνα οι διοργανωτές των εθνικών πρωταθλημάτων τάχθηκαν κατά των σχεδιασμών της UEFA και της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA) για την επέκταση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο επικεφαλής της Ένωσης, Λαρς-Κρίστερ Όλσον ξεκαθάρισε πως η Ένωση δεν πρόκειται να συναινέσει στο ενδεχόμενο αύξησης του αριθμού αγώνων, καθώς και στην πιθανή διεξαγωγή κάποιων εξ αυτών τα Σαββατοκύριακα.

«Ο βασικός μας στόχος είναι να διαφυλάξουμε και να προστατέψουμε αν χρειαστεί τα εγχώρια πρωταθλήματα. Είναι τα πιο σημαντικά για τους φιλάθλους, πολύ σημαντικότερα από οποιαδήποτε διεθνή διοργάνωση», ανέφερε ο Όλσον και συνέχισε:

«Πρέπει να γνωστοποιήσουμε τις θέσεις των ευρωπαϊκών λιγκών σε όλους, όχι μόνο στους εμπλεκόμενους, αλλά και στους φιλάθλους και στην κοινή γνώμη, ώστε να μάθουν όλοι τι συμβαίνει και πώς προετοιμάζουμε το μέλλον των συλλογικών διοργανώσεων».

Παράλληλα ο Όλσεν ανακοίνωσε ότι θα καλέσει όλους τους συλλόγους μέλη της ένωσης σε συζήτηση στη Μαδρίτη 6-7 Μαϊου, δηλαδή την παραμονή της προγραμματισμένης συνάντησης στη Νιόν (8/5) μεταξύ της UEFA και της ένωσης των λιγκών.

Η ένωση των ευρωπαϊκών λιγκών έχει συνολικά 35 μέλη, που εκπροσωπούν περισσότερους από 900 συλλόγους. Μεταξύ των μελών είναι και η Premier League, η θέση της οποίας έχει σίγουρα βαρύνουσα σημασία.

Με ανακοίνωσή της η αγγλική λίγκα τονίζει ότι «ομόφωνα όλοι οι σύλλογοι συμφώνησαν πως είναι ανάρμοστο οι φορείς του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου να κάνουν σχέδια, που θα τροποποιήσουν τη δομή, το καλεντάρι και την ανταγωνιστικότητα των εγχώριων αγώνων.

Θα εργαστούμε όλοι μαζί ώστε να προστατέψουμε την Premier League. Έχουμε ένα φανταστικό συνδυασμό ανταγωνιστικού ποδοσφαίρου και αφοσιωμένων φιλάθλων, τον οποίο θα υπερασπιστούμε σθεναρά».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News