Διεθνές Ποδόσφαιρο

Ο Γκατούζο αγόρασε ιστορικό ορφανοτροφείο δίπλα στον Πύργο της Πίζας!

Οκτώ εκατομμύρια ευρώ η αγορά με τον φίλο του Αντρέα Μαντόνα

Ο Τζενάρο Γκατούζο σε συνεργασία με τον φίλο του και  επιχειρηματία της Πίζας Αντρέα Μαντόνα, έγινε ιδιοκτήτης του Trovatelli, ενός πρώην ορφανοτροφείου του 1300 που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τον Πύργο της Πίζας. Είναι 5.800 τετραγωνικών μέτρων και πωλήθηκε για 8 εκατομμύρια ευρώ. Η συμφωνία αφορά την ανακαίνιση του κτιρίου και την πιθανή μετατροπή σε εμπορική χρήση.

 Η διαπραγμάτευση άρχισε πέρυσι με την κατάθεση της πρότασης αγοράς για το ιστορικό συγκρότημα, το οποίο παρέμεινε αδιάθετο παρά τις επαναληπτικές δημοπρασίες κατά τη διάρκεια των ετών.

Το κτίριο έχει αναμφισβήτητο ιστορικό και καλλιτεχνικό ενδιαφέρον ως μαρτυρία για την εξέλιξη της φροντίδας και της δομής του νοσοκομείου στην Πίζα, καθώς και σχετικά με το ιστορικό κέντρο για τη θέση του στην Piazza del Duomo με θέα στον Πύργο της Πίζας.

Στο σύνολό του παρουσιάζει διακοσμητικά στοιχεία που τεκμηριώνουν τις μεταμορφώσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια των αιώνων.

O προπονητής της Μίλαν Τζενάρο Γκατούζο δεν έχει στο μυαλό του μόνο το ποδόσφαιρο. Ο 41χρονος Ιταλός, που την σεζόν 2014/15 κάθισε στον πάγκο του ΟΦΗ, τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει επιχειρηματική δραστηριότητα με εστιατόρια και ακίνητα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια