Διεθνές Ποδόσφαιρο

Τρία χρόνια χωρίς τον Γιόχαν Κρόιφ...

Ο "ιπτάμενος Ολλανδός" έφυγε από τη ζωή στις 24 Μαρτίου του 2016...

Το παγκόσμιο ποδόσφαιρο θρήνησε την 24η Μαρτίου του 2016, όταν έγινε γνωστός ο θάνατος του Ολλανδού ποδοσφαιριστή που άφησε τρομερή κληρονομιά και ουδέποτε, όσο κι αν προσπάθησαν να τον πιέσουν οι καταστάσεις, δεν άλλαξε τις ιδέες του και τα ποδοσφαιρικά του ήθη για χάρη των ανθρώπων για τους οποίους εργάστηκε, τόσο ως ποδοσφαιριστής, όσο και ως προπονητής. Ήταν ο Γιόχαν Κρόιφ...

Ουδέποτε ξέχασε τις αρχές του ως άνθρωπος και δεν άφησε στην άκρη τον τρόπο με τον οποίο έμαθε εκείνος το ποδόσφαιρο για να κάνει κάτι που ήθελαν οι άλλοι. Πάντοτε το... πλήρωνε, αλλά πάντοτε έμενε ασυμβίβαστος και ακολουθούσε τον δικό του δρόμο.

Ήθελε να βλέπει τον Άγιαξ να διαπρέπει και το ολλανδικό ποδόσφαιρο ν' ανθίζει. Πονούσε η καρδιά του βλέποντας τον Αίαντα να παραπαίει στα νεότερα χρόνια, ενώ απορούσε γιατί δεν μπορούσαν να βρεθούν άνθρωποι να πάνε ένα βήμα παρακάτω και να κάνουν βασικά πράγματα για να βελτιωθεί το επίπεδο του ποδοσφαίρου της πατρίδας του.

Ο Ολλανδός θρύλος, ο τρεις φορές καλύτερος ποδοσφαιριστής της χρονιάς, ο άνθρωπος που οδήγησε τους «οράνιε» του Ρίνους Μίχελς στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1974, τίμησε τη φανέλα του Άγιαξ κατακτώντας τρία ευρωπαϊκά τρόπαια και πέρασε οχτώ χρόνια στη Μπαρτσελόνα κάνοντας... πράγματα και θαύματα.

Πηγή: gazzetta.gr

Σχόλια