Διεθνές Ποδόσφαιρο

Το CAS δικαίωσε την Παρί Σεν Ζερμέν

Το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο θεώρησε το άνοιγμα του φακέλου της από την UEFA παράνομο…

Tον Σεπτέμβριο του 2017 η UEFA άνοιξε τον φάκελο της Παρί Σεν Ζερμέν για παραβίαση των κανόνων του Financial Fair Play. H FIFA επικεντρώθηκε, τότε στην μεταγραφή του Νεϊμάρ για 222.000.000 ευρώ, αλλά και στην ενεργοποίηση της υποχρέωσης αγοράς του Κίλιαν Εμπαπέ για 180.000.000 ευρώ τον Ιούνιο του 2018, μετά από ένα χρόνο δανεισμού του από την Μονακό.

Το Σώμα Οικονομικού Ελέγχου της UEFA έκλεισε την έρευνα τον Ιούνιο του περασμένου χρόνου, αφού αποφάσισε ότι η Παρί έχει συμμορφωθεί με τους κανόνες του FFP. Η UEFA έψαχνε αφορμές να ξανανοίξει τον φάκελο και το έκανε. Μία συμφωνία της Γαλλικής ομάδας με την Αρχή Τουρισμού του Κατάρ κίνησε τις υποψίες της UEFA, η οποία αποφάσισε να επανεκκινήσει τιν έρευνες τον Νοέβρη του 2018.

Οι άνθρωποι της Παρί εξοργισμένοι με την κίνηση της UEFA, έκανε έφεση στο CAS κατά του ανοίγματος του φακέλου. Πράγματι, την Τρίτη (19/3) το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο πήρε την απόφαση ότι η απόφαση της UEFA, η οποία ελήφθη τον Ιούνιο του 2018 είναι δεσμευτική και θα μπορούσε να ανοίξει τον φάκελο μονάχα μετά το πέρας 10 ημερών από την μέρα λήψης της απόφασης.

Επομένως, προς δικαίωση της Παρί, η απόφαση της UEFA να ερευνήσει ξανά την υπόθεση αυτή θεωρείται παράνομη, εφόσον είχαν περάσει αρκετοί μήνες από την οριστική της απόφαση.

Πηγή: spor24.gr

Σχόλια