default-image

Πέρασε στον ημιτελικό του Ντουμπάι ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Ποδόσφαιρο
Πέρασε στον ημιτελικό του Ντουμπάι ο Στέφανος Τσιτσιπάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιβλήθηκε με 7-6 (4), 6-7 (1), 6-1 επί του Χούμπερτ Χούρκατζ και στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει τον Μονφίς…

Σε έναν κλειστό προημιτελικό ο Στέφανος Τσιτσιπάς δυσκολεύτηκε, αλλά υπερκέρασε το εμπόδιο του Χούμπερτ Χούρκατζ με 7-6 (4), 6-7 (1), 6-1 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Dubai Championship όπου και θα αντιμετωπίσει τον Μονφίς.

Στο πρώτο σετ είχαμε δύο γρήγορα break με τον Πολωνό να κατακτά το τρίτο game και τον Στέφανο Τσιτσιπά να απαντά με break back. Στη συνέχεια οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς τους και έτσι οδηγηθήκαμε σε τάι μπρέικ. Εκεί ο "Στεφ" ήταν εξαιρετικός και μετά το 3-3 πήρε τους τέσσερις από πέντε πόντους που παίχτηκαν για να φτάσει στην κατάκτηση του σετ με 7-6 (4).

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρήκε γρήγορα το break που έψαχνε στο δεύτερο σετ και στη συνέχεια εκμεταλλεύτηκε το σερβίς του για να προηγηθεί με 3-1. Ο Πολωνός όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη, αφού στο δέκατο game του σετ έκανε το break, ο Στέφανος Τσιτσιπάς οδήγησε το σετ σε τάι μπρέικ το οποίος όμως κατέληξε στον Χούρκατζ με 7-6 (1).

Ο "Στεφ" μπήκε δυνατά και στο τρίτο σετ και μόλις στο δεύτερο game έκανε το break και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του για να κάνει το 3-0. Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε ακόμα και με 5-0 για να κατακτήσει τελικά το σετ με 6-1 και να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά του τουρνουά.

Αυτή θα είναι η τρίτη φορά μέσα στο 2019 που ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα παίξει σε ημιτελικό ενός τουρνουά της ATP. Η αρχή έγινε στο Αυστραλιανό Όπεν, ακολούθησε το τουρνουά της Μαρσέιγ το οποίο και κατέκτησε ο "Στεφ" και τώρα θα αγωνιστεί στο Ντουμπάι.

Αντίπαλός του στα ημιτελικά θα είναι ο Γκαλ Μονφίς. Ο Γάλλος τενίστας δυσκολεύτηκε απέναντι στον Ρικάρντας Μπεράνκις, αλλά τελικά πήρε τη νίκη με 6-1, 6-7 (3), 6-2. Αυτή θα είναι η τρίτη αναμέτρηση ανάμεσα στους δύο τενίστες οι οποίοι μετρούν από μία νίκη. Στην πρώτη τους αναμέτρηση ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε επικρατήσει στη Σανγκάη με 7-6(4), 4-6, 6-4 και ο Μονφίς είχε πάρει ρεβάνς στο τουρνουά της Σόφιας πριν από λίγες ημέρες παίρνοντας τη νίκη με 6-3, 7-6 (5).

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News