Διεθνές Ποδόσφαιρο

To "Camp Nou" είναι το πρώτο γήπεδο στην Ευρώπη με κάλυψη 5G!

"Οι φίλαθλοι θα παρακολουθούν αγώνες της Μπαρστελόνα από το σπίτι τους σαν να ήταν στο Camp Nou"

 Μεγάλα γήπεδα ποδοσφαίρου έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια σημεία όπου οι νέες τεχνολογίες διαδραματίζουν βασικό ρόλο στη συλλογή και την αναμετάδοση των αθλητικών εμπειριών: κάμερες, flycams, τηλεκατευθυνόμενα βίντεο, ενισχυμένη κινητή κάλυψη και μετάδοση αποκλειστικού περιεχομένου είναι μερικές μόνο από τις καινοτομίες που εμπλουτίζουν την τηλεοπτική εμπειρία και ότι η 5G θα φτάσει στο επόμενο επίπεδο χάρη στο υψηλό ρυθμό ανερχόμενης ζεύξης, χαμηλότερη καθυστέρηση και Edge Computing, που σημαίνει ότι οι κάμερες 360º μπορούν να τοποθετηθούν χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για τα καλώδια επικοινωνίας.

 Η τεχνολογία 5G ενισχύει επίσης τις ροές βίντεο μεταξύ 30 Mbps και έως 200 Mbps λόγω των ιδιοτήτων των 360º σε 4K, ενώ ένας διακομιστής συνεχούς ροής που βρίσκεται στους πιο κοντινούς άκρους του κινητού δικτύου στους χρήστες σημαίνει ότι πολλοί θεατές με γυαλιά 360º μπορούν να βυθιστούν η μεγαλύτερη εμπειρία προβολής που διατίθεται σήμερα σε κινητές συσκευές.

«Χάρη στην τεχνολογία 5G, θα επιτρέπεται στους φιλάθλους που παρακολουθούν τους αγώνες από το σπίτι τους, να απολαμβάνουν το παιχνίδι στο σπίτι σαν να ήταν στο Camp Nou», είπε ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου κατά τη σχετική παρουσίαση.

«Για την Μπαρτσελόνα είναι πολύ μεγάλη υπερηφάνεια ότι το Camp Nou είναι το πρώτο γήπεδο ποδοσφαίρου στην Ευρώπη με εσωτερική κάλυψη 5G. Το Camp Nou είναι το μεγαλύτερο γήπεδο στην Ευρώπη. Μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερους από 90.000 θεατές. Όταν το πρόγραμμα θα είναι πραγματικότητα, θα έχει χωρητικότητα 105.000. Χάρη στη συμφωνία με τη GSMA, με τη συμμετοχή της Telefnica, έχουμε θέσει το Camp Nou ως εργαστήριο καινοτομίας. Στη διάθεση της πιο προηγμένης τεχνολογίας στην κινητή τηλεφωνία, το 5G», πρόσθεσε.

Ο Εμίλιο Γκαγιό, πρόεδρος της Telefnica Spain, ανέφερε ότι με αυτόν τον τρόπο «οι νέες γενιές θα βιώσουν τα αθλήματα με διαφορετικό τρόπο».
Χάρη στις κάμερες των 360 στο Camp Nou, θα είναι μια ξεχωριστή εμπειρία μετάδοσης σε οποιονδήποτε θεατή είναι στο σπίτι, μέσω της χρήσης γυαλιών εικονικής πραγματικότητας. Αυτό θα επιτρέπει στους οπαδούς να παρακολουθήσουν το παιχνίδι από την άποψη που προτιμούν. Και με τον ήχο του περιβάλλοντος.
Η Μπαρτσελόνα σημείωσε επίσης ότι «η τεχνολογία 5G διευκολύνει επίσης τη μεταφόρτωση ροών βίντεο μεταξύ 30 Mbps και έως 200 Mbps».

Η τοποθέτηση φωτογραφικών μηχανών 360º σε διαφορετικά σημεία γύρω από το Camp Nou χωρίς την ανάγκη καλωδίων σημαίνει ότι μια εμβληματική εμπειρία μπορεί να μεταδοθεί σε οποιονδήποτε οικιακό θεατή. Με τα γυαλιά Εικονικής Πραγματικότητας, ο θεατής θα μπορεί να παρακολουθεί τον αγώνα από το κουτί των διευθυντών, πίσω από ένα γκολ, από τα παγκάκια ή από οποιαδήποτε άποψη οποιαδήποτε στιγμή. Μόλις αυτή η τεχνολογία είναι πλήρως λειτουργική, θα είναι σε θέση να παρακολουθήσουν και να ακούσουν το παιχνίδι σαν να ήταν στο γήπεδο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια