default-image

Η Μάντσεστερ Σίτι πήρε με επεισοδιακό τρόπο το Λιγκ Καπ

Ποδόσφαιρο
Η Μάντσεστερ Σίτι πήρε με επεισοδιακό τρόπο το Λιγκ Καπ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χαμός με Κέπα και Σάρι, ο πρώτος δεν ήθελε να βγει, ο δεύτερος ήθελε...να φύγει!

Σε μια άκρως επεισοδιακή κατάκτηση του Λιγκ Καπ προχώρησε η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία επικράτησε 4-3 της Τσέλσι στα πέναλτι, με την κανονική διάρκεια και την παράταση να έχουν τελειώσει χωρίς σκορ (0-0).

Στο φινάλε του αγώνα όμως έγινε το "έλα να δεις" με τον Μαουρίτσιο Σάρι να φεύγει από τον πάγκο με τον Κέπα να μην θέλει να αντικατασταθεί από τον Βίλι Καμπαγιέρο, με τον Ραχίμ Στέρλινγκ να σφραγίζει την κατάκτηση του τροπαίου για την ομάδα του. Χάρμα ιδέσθαι ο Εντέν Αζάρ, που μετά την τρομακτικά καλή εμφάνισή του σκόραρε και με πέναλτι α λα Πανένκα ενώ η μπάλα «έκαιγε».

Μια σχεδόν τραγική εικόνα είχαν να παρουσιάσουν τα πρώτα 45 λεπτά της συνάντησης, με την Τσέλσι να παίζει με τον Εντέν Αζάρ ως ψευτοεννιάρι και να έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στα άκρα για να κόψει την συχνή ανάπτυξη της Μάντσεστερ Σίτι από εκείνο το σημείο. Στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία το πλάνο του Μαουρίτσιο Σάρι, ο οποίος δεν είχε καθόλου επιθετικές βλέψεις μόνον λίγες ημέρες μετά τον διασυρμό στο πρωτάθλημα και τα τέσσερα γκολ μέχρι το 25λεπτο.

Κυλούσε αργά ο χρόνος μέχρι να πάνε στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες, ωστόσο δινόταν η αίσθηση πως σιγά-σιγά θα έρθουν καλύτερες... μέρες Και δεν πέρασαν παρά μόνο 10 λεπτά μετά την επιστροφή από τα αποδυτήρια για να υπάρξει γκολ στο ματς, γκολ που ωστόσο δεν μέτρησε μετά και την χρήση του VAR. Παράξενη φάση μιας και με γυμνό μάτι ο Σέρχιο Αγουέρο φαινόταν να είναι λίγο εκτεθειμένος, ωστόσο με την βοήθεια της τεχνολογίας φαίνεται να καλύπτεται από τον Αντόνιο Ρούντιγκερ.

Αφού δεν άνοιξε εκεί το σκορ οι «μπλε» άρχισαν να γίνονται καλύτεροι, με το στυλ τους να παραμένει γνωστό αλλά πλέον να αρχίζουν να δοκιμάζουν κι αυτοί την τύχη τους στην επίθεση. Κύριος εκφραστής στα 3/3 ήταν ο Εντέν Αζάρ, ο οποίος έκανε μια εμφάνιση από το πάνω ράφι για να ανοίξει και πάλι την συζήτηση του καλύτερου της Πρέμιερ Λιγκ. Όταν έχει κίνητρο ο Βέλγος είναι πραγματικά ασταμάτητος, με την ομάδα του να παρασέρνεται και να φτάνει κοντά στο γκολ. Την καλύτερη στιγμή την έχασε ο Πέδρο, ο οποίος επέλεξε να μην σουτάρει με την μία, λίγο πριν αντικατασταθεί από τον Κάλουμ Χάντσον-Οντόι.

Στην παράταση ο αγώνας, με τον πρώτο βοηθό να σταματάει οριακή φάση στο φινάλε για οφσάιντ ενώ ο Αζάρ έφευγε μόνος του και ήταν έτοιμος να βγει τετ-α-τετ με τον Έντερσον. Ενστικτώδης, ίσως, η αντίδραση του λάινσμαν, ωστόσο σε μια διοργάνωση που υπάρχει το VAR ίσως ήταν πιο φρόνιμο να αφήσει την φάση να εξελιχτεί. Δεύτερη αμφισβητούμενη φάση, σε ένα θέμα που θα απασχολήσει πολύ μετά το ματς. Αυτό που σίγουρα απασχολεί ήδη είναι ο νέος εσωτερικός καυγάς στην Τσέλσι, με τον Σάρι να έχει κρατήσει μία αλλαγή για να περάσει στο ματς τον Βίλι Καμπαγιέρο σε περίπτωση που το 0-0 έμενε και κατά την διάρκεια της παράτασης. Με το 29ο λεπτό του εξτρά χρόνου να έχει συμπληρωθεί, ο Αργεντινός βετεράνος κίπερ ήταν έτοιμος να πάρει θέση στον αγωνιστικό χώρο και ενδεχομένως να ξανά κερδίσει την διοργάνωση με δικές του αποκρούσεις (το είχε κάνει με την Μάντσεστερ Σίτι), αλλά ο Κέπα αρνήθηκε έντονα να βγει από το ματς και εν τέλει παρέμεινε κάτω από τα γκολπόστ. Έξαλλος ο Σάρι, άρχισε να πετάει πράγματα από τα χέρια του, για να πάει στην συνέχεια προς τα αποδυτήρια αλλά τελικά να επιστρέψει στον αγωνιστικό χώρο.

Χαμός στην ψυχοφθόρο διαδικασία, με τον Ζορζίνιο να αστοχεί στην πρώτη εκτέλεση της Τσέλσι και τον Κέπα να μην μπορεί να αποκρούσει την δεύτερη της Σίτι αν και το χτύπημα δεν ήταν καλό. Ωστόσο ο Ισπανός τερματοφύλακας το μάζεψε στην επόμενη φορά που κάθισε κάτω από το τέρμα, αποκρούοντας την προσπάθεια του Λιρόι Σανέ. Στο δοκάρι το επόμενο πέναλτι από τον Νταβίντ Λουίς, α λα Πανένκα ο Αζάρ για να επεκτείνει την αγωνία μετά το άνετο χτύπημα του Μπερνάρντο και να έρθει ο Ραχίμ Στέρλινγκ για να διαμορφώσει το τελικό 4-3.

Οι συνθέσεις:

Τσέλσι: Κέπα, Ρούντιγκερ, Λουίς, Αθπιλικουέτα, Έμερσον, Μπάρκλεϊ (89' Λόφτους-Τσικ), Ζορζίνιο, Καντέ, Γουίλιαν (96' Ιγουαΐν), Πέδρο (79' Χάντσον-Οντόι), Αζάρ

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Οταμέντι, Λαπόρτ (46' Κομπανί), Γουόκερ, Ζιντσένκο, Σίλβα (79' Γκιουντογκάν), Φερναντίνιο (91' Ντανίλο), Ντε Μπρόινε (86' Σανέ), Μπερνάρντο, Στέρλινγκ, Αγουέρο

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News