default-image

Το νέο στάδιο «Johan Cruyff» της Μπαρτσελόνα για το μέλλον της!

Απόψεις
Το νέο στάδιο «Johan Cruyff» της Μπαρτσελόνα για το μέλλον της!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μπαρτσελόνα ετοιμάζει το νέο στάδιο «Johan Cruyff» που θα είναι έτοιμο τον Ιούνιο και θα φιλοξενεί 6.000 θεατές και με στόχο να αποτελέσει αναπτυξιακό έδαφος για τους νέους παίκτες που είναι πρόθυμοι να φτάσουν στην πρώτη ομάδα.

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα Γιόζεφ Μαρία Μπερτομέου πιστεύει ότι θα είναι «το κόσμημα της αθλητικής πόλης» και θα φιλοξενήσει τη Μπαρτσελόνα Β, τις γυναικείες ομάδες και άλλους νέους παίκτες.

Το πνεύμα του σταδίου, ωστόσο, θα διαπνέεται από τη μνήμη του αγαπημένου ποδοσφαιρικού συμβόλου, Γιόχαν Κρόιφ. Το έργο θα τερματιστεί κάποια στιγμή μεταξύ Απριλίου και Μαΐου με τα εγκαίνια να πραγματοποιούνται τον Ιούνιο.

Χαρακτηρίζεται από ένα ασύμμετρο προφίλ, το οποίο αποτελείται από ένα κατώτερο επίπεδο (5.000 θεατές) και ένα δεύτερο επίπεδο (1.000 θεατές) με μια ενσωματωμένη οροφή που δημιουργεί μια ισχυρή ταυτότητα εμπνευσμένη από το παλιό Camp de la Indústria .

Επιτρέπει στους θεατές να καθίσουν σε όλη την περίμετρο του πεδίου για να δημιουργήσουν μια ισχυρή αίσθηση ενότητας, ενώ οι γωνίες του είναι καμπύλες που δημιουργούν τη μέγιστη γειτνίαση μεταξύ των θεατών και των παικτών, βοηθώντας τους να συνδυαστούν ως ένα, με μεγάλη ορατότητα από κάθε θέση, ικανοποιώντας τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου γηπέδου ποδοσφαίρου.

Ένα έξυπνο και βιώσιμο στάδιο που  θα διατηρήσει ή θα ανασυνθέσει όλα τα υπάρχοντα δέντρα στο χώρο του έργου και με άλλα πολλά πλεονεκτήματα που παρουσιάζονται από την ιστοσελίδα του μεγάλου συλλόγου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News