default-image

Σοκ από την τραγωδία στο προπονητικό κέντρο της Φλαμένγκο- 10 τουλάχιστον οι νεκροί

Ποδόσφαιρο
Σοκ από την τραγωδία στο προπονητικό κέντρο της Φλαμένγκο- 10 τουλάχιστον οι νεκροί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δέκα τουλάχιστον είναι οι νεκροί ανάμεσα τους νεαροί ποδοσφαιριστές…

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ακόμα τρεις είναι σοβαρά τραυματισμένοι μετά από εκτεταμένη πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις του προπονητικού κέντρου της Φλαμένγκο στο Ρίο Ντε Τζανέιρο τα ξημερώματα της Παρασκευής (8/2), γεγονός που έχει προκαλέσει παγκόσμιο σοκ.

Το πρώτο πτώμα που ταυτοποιήθηκε είναι ενός 15χρονου τερματοφύλακα από τα τμήματα υποδομής, ονόματι Κρίστιαν Εσμέριο ο οποίος θεωρούνταν από τα ταλέντα της χώρας και είχε κληθεί στα μικρά κλιμάκια της Εθνικής Βραζιλίας!

Η κλήση στην Πυροσβεστική έγινε στις 05:17 τα ξημερώματα . Δύο ώρες αργότερα η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως ο εγκαταστάσεις καταστράφηκαν ολοσχερώς σε εκείνο το κομμάτι.

Σύμφωνα με την «TV Globo», πρόκειται για ένα παλαιότερο τμήμα των εγκαταστάσεων που εξυπηρετούσε για τη διαμονή των ακαδημιών της ομάδας. Οι Αρχές ενημέρωσαν ότι τη στιγμή της πυρκαγιάς στο χώρο ενδέχεται να βρίσκονται νέοι 14 ως 17 ετών.

Η Φλαμένγκο είναι η πιο δημοφιλής ομάδα της Βραζιλίας με τις ακαδημίες της να έχουν βγάλει παίκτες όπως ο Βινίσιους Τζούνιορ, Ζίο και Λεονάρντο μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ανάμεσα στους 10 νεκρούς είναι 4 παίκτες από τις ακαδημίες, 2 έφηβοι που δοκιμάζονταν στην ομάδα και 4 υπάλληλοι.

Αναβάλλονται όλοι οι αγώνες

Κανένας ποδοσφαιρικός αγώνας δεν θα διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, μετά την τραγωδία που στοίχισε δέκα ανθρώπινες ζωές, ύστερα από πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις των ακαδημιών της Φλαμένγκο.

Τριήμερο πένθος κηρύχθηκε από την κυβέρνηση της πολιτείας. Μεταξύ άλλων, αναβλήθηκε και το ντέρμπι ανάμεσα σε Φλαμένγκο και Φλουμινένσε για τα ημιτελικά του Καμπεονάτο Καρίοκα. Θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στην ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Ρίο προκειμένου να οριστούν νέες ημερομηνίες.

Πηγή: sport-fm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News