Διεθνές Ποδόσφαιρο

Βρετανοί και Ιρλανδοί αποφασίζουν για το Μουντιάλ του 2030

Οι Ομοσπονδίες Αγγλίας, Ουαλίας, Σκωτίας, Βόρειας Ιρλανδίας και Ιρλανδίας θα συναντηθούν στη Ρώμη για να εξετάσουν την κατάθεση κοινής υποψηφιότητας …

Στο περιθώριο του ετησίου συνεδρίου της UEFA στη Ρώμη θα συναντηθούν οι επικεφαλής των ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών της Μεγάλης Βρετανίας (Αγγλίας, Ουαλίας, Σκωτίας, Βόρειας Ιρλανδίας) και της Ιρλανδίας για να συζητήσουν εάν είναι συμφέρουσα από άποψης εσόδων η ενδεχόμενη διοργάνωση της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2030.

Σε περίπτωση που κριθεί συμφέρον, τότε θα προχωρήσουν στην κατάθεση κοινής υποψηφιότητας για την ανάληψη της. Τη διοργάνωση του Μουντιάλ 2030 διεκδικεί επίσης και η Ελλάδα σε κοινή υποψηφιότητα με τις Σερβία, Ρουμανία, Βουλγαρία (το ίδιο σχήμα θα διεκδικήσει και το Euro 2028), αλλά και οι Αργεντινή - Ουρουγουάη - Παραγουάη (με τη Βολιβία να έχει εκφράσει την προθυμία της να συμμετάσχει).

Ισπανία, Πορτογαλία και Μαρόκο συζητούν την πιθανότητα κατάθεσης κοινής υποψηφιότητας (θα πρέπει πρώτα να περάσει η τροποποίηση του καταστατικού καθώς οι δύο πρώτες ανήκουν γεωγραφικά σε διαφορετική ήπειρο από την τρίτη χώρα).

Η τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 θα διεξαχθεί στο Κατάρ κι αυτή του 2026 σε ΗΠΑ, Μεξικό και Καναδά.

Πηγή:sport24.gr

Σχόλια