default-image

Οι ακριβότερες μεταγραφές του χειμώνα και η Street League που βοηθάει τους νέους

Απόψεις
Οι ακριβότερες μεταγραφές του χειμώνα και η Street League που βοηθάει τους νέους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η χειμερινή μεταγραφική περίοδος ολοκληρώθηκε, με εξαίρεση τους ελεύθερους παίκτες που έχουν ακόμη μερικές ημέρες στην διάθεση τους για να βρουν ομάδα και τις χώρες όπου οι μεταγραφές επιτρέπονται την συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Σε ότι αφορά, όμως, την «γηραιά ήπειρο» τα «πάρε-δώσε» τελείωσαν και πλέον οι ομάδες, επικεντρώνονται στους στόχους τους με την νέα σύνθεση που διαμορφώθηκε μέσα από το χειμερινό «μεταγραφικό παζάρι».

Από τις εκατοντάδες μεταγραφές που έγιναν τις τελευταίες εβδομάδες, η ακριβότερη ήταν αυτή του Φρένκι Ντε Γιονγκ από τον Αγιαξ στην Μπαρτσελόνα, έναντι 74 εκατομμυρίων ευρώ (σ.σ. στην σχετική συμφωνία, προβλέπονται επιπλέον 11 εκατομμύρια ευρώ ως μπόνους). Στην δεύτερη θέση του σχετικού πίνακα, βρίσκεται ο Κρίστιαν Πούλισικ, για τον οποίο η Τσέλσι έδωσε 64 εκατομμύρια ευρώ στην Ντόρτμουντ, ενώ οι ένδεκα ακριβότερες μεταγραφές της χειμερινής περιόδου, είναι οι εξής:

Παίκτης / Απο Σε /Κόστος

Φρένκι Ντε Γιονγκ /Αγιαξ Μπαρτσελόνα /75 (+11) εκ. ευρώ Κριστιάν Πούλισικ /Ντόρτμουντ Τσέλσι /64,0 Παουλίνιο /Μπαρτσελόνα Γκουανγκζού /47,5 Λεάντρο Παρέδες / Ζενίτ Αγ. Πετρ. Παρί ΣΖ /40 Λούκας Πακουέτα /Φλαμένγκο Μίλαν /35 Κριστόφ Πιάτεκ / Τζένοα Μίλαν /30 Μιγκέλ Αλμιρόν /Ατλάντα Νιουκάστλ /24 Ντομινίκ Σολάνκε /Λίβερπουλ Μπόρνμουθ/ 21 Χόνι Κάστρο /Ατλέτικο Μαδρίτης Γουλβς /20 Αμαντού Χαϊνταρά /Σάλτσμπουργκ Λειψία /19 Ταλίσκα /Μπενφίκα Γκουανγκζού /19

Βοηθώντας τους νέους στην Αγγλία μέσω της μπάλας

Δεν είναι η πρώτη φορά και σίγουρα δεν θα είναι ούτε η τελευταία, που η δύναμη του ποδοσφαίρου, τίθεται στην υπηρεσία της Κοινωνίας.

Η Street League, το κορυφαίο αθλητικό φιλανθρωπικό ίδρυμα του Ηνωμένου Βασιλείου, χρησιμοποιεί αυτήν την δύναμη για να βοηθήσει τους νέους να ξεπεράσουν τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν στην εύρεση εργασίας, όπως αναφέρει η Παγκόσμια Ομοσπονδία στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Ένα ίδρυμα, μερικώς χρηματοδοτούμενο από την FIFA, βοηθά τα παιδιά ηλικίας 16 έως 24 ετών από μειονεκτούσες ομάδες να μάθουν βασικές δεξιότητες που τους βοηθούν να προχωρήσουν σε θέσεις εργασίας, κατάρτισης και εκπαίδευσης.

Η πρωτοβουλία λειτουργεί σε 14 περιφέρειες σε όλη την Αγγλία και την Σκωτία, όπου ένας στους πέντε νέους είναι άνεργοι.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, έχει υποστηρίξει 6.000 νέους ανθρώπους από το 2010. Μόνο τους τελευταίους 12 μήνες, 1.127 νέοι βρήκαν σε θέσεις εργασίας, ενώ μόλις 500 έχουν διατηρήσει την απασχόλησή τους για τουλάχιστον έξι μήνες κατά το παρελθόν έτος.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο, είναι ένα από τα διάσημα πρόσωπα του ποδοσφαίρου, που έχει χαιρετήσει το έργο της Street League, όταν επισκέφτηκε ένα από τα προγράμματα της στο Λονδίνο. «Αυτό είναι ένα εκπληκτικό έργο», είπε. «Ως άνθρωπος του ποδοσφαίρου, αισθάνομαι τόσο υπερήφανος που το άθλημα μου μπορεί να κάνει μια τέτοια διαφορά στη ζωή αυτών των νέων». Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News