default-image

Εντυπωσιακή πρόκριση για την Μπαρτσελόνα

Ποδόσφαιρο
Εντυπωσιακή πρόκριση για την Μπαρτσελόνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με το εμφατικό 6-1 επικράτησαν οι Ανδαλουσιανοί επί της Σεβίλλης …

Στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου ο Ερνέστο Βαλβέρδε επέλεξε να αφήσει τον Λιονέλ Μέσι εκτός αποστολής και χρησιμοποίησε μόνο στο δεύτερο ημίχρονο τον Λουίς Σουάρες, με την Σεβίλλη να το εκμεταλλεύεται αυτό και να επικρατεί 2-0 "βάζοντας φωτιά" ενόψει της ρεβάνς.

Στον αγώνα όμως του "Καμπ Νόου" ο Μέσι ήταν στο αρχικό σχήμα όπως και ο Σουάρες και συνεπικουρούμενοι από τους Κουτίνιο, Ράκιτιτς και Σίλεσεν έκαναν άνω-κάτω τους Ανδαλουσιανούς, για να φτάσουν στο φινάλε στο εμφατικό 6-1 και να πάρουν μία σπουδαία πρόκριση στους "4" του Κυπέλλου Ισπανίας.

Στο 13' οι "μπλαουγκράνα" άνοιξαν το σκορ με εύστοχο χτύπημα του Φιλίπε Κουτίνιο (αυστηρή η απόφαση για την υπόδειξή του, με τα ριπλέι να δείχνουν πως η πτώση του Μέσι στην περιοχή έγινε επειδή μπέρδεψε τα πόδια του), για να έρθει στη συνέχεια ο Σίλεσεν να πάρει τη σκυτάλη του πρωταγωνιστή.

Και αυτό γιατί ο Ολλανδός κίπερ έκανε πρώτα μία φανταστική επέμβαση σε εξ επαφής σουτ του Αντρέ Σίλβα και στο 27' απέκρουσε πέναλτι του Μπανέγα (μόλις το δεύτερο πέναλτι που πιάνει στην καριέρα του!), για να έρθει ο Ράκιτιτς να γράψει το 2-0 στο 31' και να φέρει την απόλυτη ισορροπία όσον αφορά στην υπόθεση πρόκριση.

Εξίσου συναρπαστικό ήταν και το δεύτερο μέρος, με τους Καταλανούς να πετυχαίνουν δύο γκολ μέσα σε ισάριθμα λεπτά με τους Κουτίνιο (53') και Σέρτζι Ρομπέρτο (34') και να εκτοξεύονται στο 4-0 αλλά τους Σεβιγιάνους να μειώνουν σε 4-1 με τον Αράνα στο 68' και να φλερτάρουν και εκείνοι με την πρόκριση θέλοντας μόνο ένα γκολ στα υπόλοιπα λεπτά.

Στο φινάλε ωστόσο μίλησε η κλάση και η προσωπικότητα των παικτών του Βαλβέρδε που σε δύο σεμιναριακές αντεπιθέσεις που ξεδίπλωσαν, έκρυψαν τη μπάλα, για να καταλήξει αυτή στα δίχτυα του Σοριάνο από τα πόδια του Σουάρες στο 89' και του Μέσι στο 92'.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Σίλεσεν, Πικέ, Ράκιτιτς (76' Βιδάλ), Μπουσκέτς, Κουτίνιο (81' Σεμέδο), Αρτούρ (90' Αλένα), Σουάρες, Μέσι, Λενγκλέ, Τζόρντι Άλμπα, Σέρτζι Ρομπέρτο

ΣΕΒΙΛΛΗ: Χουάν Σοριάνο, Σέρχι Γκόμεθ, Κιάερ, Αμαντού, Καρίσο, Ρόκε Μέσα (77' Βάθκεθ), Μπανέγα (77' Μπεν-Γεντέρ), Αντρέ Σίλβα, Σαράμπια, Πρόμες, Αράνα (81' Μπράιαν)

Στα ημιτελικά και η Μπέτις

ην πρόκριση στα ημιτελικά του Copa del Rey πανηγύρισε η Μπέτις, καθώς απέκλεισε στην παράταση την Εσπανιόλ (3-1). Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 33' με τον Μπαπτιστάο, αλλά η Ρεάλ έφερε το παιχνίδι στα ίσα στο 76' με τον Λο Σέλσο και ισοφάρισε το 1-1 του πρώτου αγώνα.

Η φάση που άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα ήταν στο 94' με την αποβολή του Ρότσα και την Εσπανιόλ να τελειώνει το παιχνίδι με 10 παίκτες. Στο 5ο λεπτό της παράτασης, ο Λεόν έκανε το 2-1 για τους γηπεδούχους και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μαντί σφράγισε την πρόκριση για την Μπέτις.

Θυμίζουμε πως η Μπαρτσελόνα χθες (30/1) ισοπέδωσε με 6-1 την Σεβίλλη στο "Καμπ Νόου" στη ρεβάνς της ήττας με 2-0 στο πρώτο παιχνίδι και πήρε επίσης το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ισπανίας.

Τα αποτελέσματα (σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα):

Βαλένθια - Χετάφε 3-1 (0-1)

Μπέτις - Εσπανιόλ 3-1 παρ. (1-1)

Μπαρτσελόνα - Σεβίλλη 6-1 (0-2)

Τζιρόνα - Ρεάλ Μαδρίτης 31/1 (2-4)

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News