default-image

«Η La Liga είναι το 1,37% του ΑΕΠ της Ισπανίας»!

Απόψεις
«Η La Liga είναι το 1,37% του ΑΕΠ της Ισπανίας»!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρόεδρος της ισπανικής Liga, Χαβιέρ Τεμπάς, αφού υπερασπίστηκε την δομή της επιχειρηματικότητας στο ισπανικό ποδόσφαιρο, θύμισε ότι η LaLiga «αποτελεί το ήδη 1,37% του ΑΕΠ της χώρας», αλλά επίσης ότι «αυτήν την σεζόν οι 42 ομάδες της θα συμβάλουν με 1,314 δισ. ευρώ στα ταμεία της χώρας», σύμφωνα με την μελέτη της LaLiga.

«Είμαστε ξεκάθαρα, ο σημαντικότερος τομέας εισαγωγών στην Ισπανία. Εισαγάγαμε 870 εκατομμύρια ευρώ. Δεν υπάρχει άλλος τομέας στην Ισπανία που να μας ανταγωνίζεται. Συμβάλλουμε επίσης σε άλλα αθλήματα. Συνεισφέρουμε 30 εκατομμύρια ευρώ σε άλλες ομοσπονδίες και το κράτος τους δίνει 70», υποστήριξε σε συνέντευξή του.

«Κάθε χρόνο δημιουργούμε νέο ρεκόρ προσέλευσης φιλάθλων στα γήπεδα όπου παίζεται επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Θα το πετύχουμε κι εφέτος. Φίλαθλος είναι αυτός που πηγαίνει στο γήπεδο. Αλλά και αυτός που πληρώνει από το σπίτι για να παρακολουθήσει τα παιχνίδια, δίνοντας ένα πολύ σημαντικό χρηματικό ποσό. Όλοι έχουν το δικαίωμα να παρακολουθήσουν ποδόσφαιρο. Δεν μας πληρώνουν οι τηλεοράσεις, είναι οι φίλαθλοι εκείνοι που μας πληρώνουν», πρόσθεσε.

«Είναι αλήθεια ότι η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα είναι οι ατμομηχανές αυτής της βιομηχανίας. Αλλά εργαζόμαστε έτσι ώστε τα υπόλοιπα να είναι επίσης σημαντικά. Η LaLiga είναι ένα συλλογικό προϊόν. Η Premier League μείωσε κατά 12% την πώληση των τηλεοπτικών της εσόδων. Η LaLiga δεν μπορεί να ανταγωνιστεί σε αυτό το επίπεδο. Υπάρχουν 20 εκατομμύρια συνδρομητές στο Ηνωμένο Βασίλειο για να πληρώσουν τηλεόραση, μόνο 6.000.000 στην Ισπανία. Στην Αγγλία ζουν 77 εκατομμύρια άνθρωποι. Το Champions League και το Europa League είναι ανταγωνιστές της LaLiga. Θα μου άρεσε να γινόταν ο αγώνας Τζιρόνα-Μπαρτσελόνα στο Μαϊάμι. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση. Γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η διεθνής αγορά. Ήταν ένας αγώνας από τους 280, μόνο ένας αγώνας. Θα προσπαθήσουμε να έχουμε έναν αγώνα στις ΗΠΑ το επόμενο έτος. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Όχι μόνο για τον αγώνα, αλλά όλα όσα τον περιβάλλουν. Είναι μια πράξη εκτίμησης για τους φίλους του ποδοσφαίρου», είπε και κατέληξε:

«Στο ισπανικό ποδόσφαιρο υπάρχει μηδενικό χρέος. Σίγουρα η LaLiga θέλει να έχει τους καλύτερους. Αλλά η αποχώρηση του Κριστιάνο Ρονάλντο δεν φαίνεται να δημιούργησε πρόβλημα. Μετά την αποχώρηση του Πορτογαλου, αυξήθηκε η πώληση στα τηλεοπτικά. Στις ΗΠΑ 4%, στο Μεξικό 25% και στην Μέση Ανατολή 60%. Ελπίζω ο Μπαπέ και ο Νεϊμάρ να παίξουν στο ισπανικό πρωτάθλημα. Έχω την αίσθηση ότι μπορεί να υπάρχει κάτι μεγάλο αυτό το καλοκαίρι».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News