default-image

Το VAR προκαλεί αντιδράσεις σε όλη την Ευρώπη

Απόψεις
Το VAR προκαλεί αντιδράσεις σε όλη την Ευρώπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αμφισβήτηση της χρήσης του VAR παίρνει διαστάσεις στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στα πρωτοσέλιδα μάλιστα της Τρίτης ήταν κυρίαρχο θέμα στον τύπο.

 Αν και η εισαγωγή του VAR είχε ως στόχο να βοηθήσει τις αποφάσεις των διαιτητών, έχει ήδη προκαλέσει διαμάχη σε αρκετά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αναφέρει σε θέμα της η ισπανική Marca, τονίζοντας ότι η νέα τεχνολογία έχει επικριθεί έντονα στην Ισπανία, προκαλώντας επίσης σφοδρότητα στη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν η πρώτη ομάδα που ζήτησε δημοσίως να εξηγηθεί η μορφή χρήσης του VAR, όταν δεν δόθηκε πέναλτι σε χέρι του Καζεμίρο στο ντέρμπι με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ακολούθησαν πολλές ακόμη διαμαρτυρίες στη La Liga από τις Ρεάλ Μαδρίτης, Βαγιαδολίδ, Λεβάντε, Χετάφε

 Στη Γαλλική Ligue One η Μπορντό αποκαλεί VAR «μια απάτη»! Η ποινή που δόθηκε υπέρ της Νις πυροδότησε καταγγελίες. Στο επίσημο λογαριασμό της στο Twitter, η Μπορντό περιέγραψε το VAR ως "μια τεράστια απάτη", ενώ ο προπονητής της ανέφερε ως ακατανόητη τη χρήση του. «Δεν ξέρω –είπε- για ποιο λόγο χρησιμοποιείται, δεν ξέρω πώς να το ερμηνεύσω».

Στη Bundesliga ξέσπασε διαμάχη μεταξύ Άουσμπουργκ και Λειψίας σε ένα παιχνίδι που έληξε με 0-0. Εκεί ο διαιτητής του αγώνα και οι βοηθοί του VAR χρειάστηκαν περισσότερο χρόνο για να εξετάσουν το τι πρέπει να κάνουν με μια αμφιλεγόμενη φάση. Ο διαιτητής, Τομπίας Βελτσς, έδωσε πέναλτι και, τέσσερα λεπτά αργότερα, αποφάσισε να αναστρέψει την απόφασή του. Τον περασμένο Αύγουστο, ο πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου, Ούλι Χένες, επέκρινε επίσης το VAR που χρησιμοποιήθηκε στην Bundesliga την περασμένη σεζόν.

Στην Ιταλία και τη Serie A η τεχνολογία έχει χρησιμοποιηθεί από το 2017/18 και το πρωτάθλημα διεξάγει εκθέσεις για να ενημερώσει τους οπαδούς και τους συλλόγους για την πρόοδό του. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, φέτος το VAR έχει ήδη χρησιμοποιηθεί σε 43 περιπτώσεις.

Στο Μεξικό, ο προπονητής της Τολούκα Κριστάντε επέκρινε έντονα τη χρήση την τεχνολογία μετά από μια πρόσφατη απόφαση εναντίον της ομάδας του. "Μου φαίνεται [ότι] είναι ένα καλό εργαλείο που χρησιμοποιείται άσχημα, το VAR δεν είναι δίκαιο", σημείωσε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News