default-image

Σήμερα κληρώνει για τον Ολυμπιακό στο Europa League

Ποδόσφαιρο
Σήμερα κληρώνει για τον Ολυμπιακό στο Europa League

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη Νιόν της Ελβετίας γίνεται η κλήρωση για τους «32» της διοργάνωσης…

Την ομάδα που θα αποτελέσει το πρώτο του εμπόδιο στα νοκ άουτ του Europa League μαθαίνει ο Ολυμπιακός. Στις 14:00 (COSMOTE Sport ) πραγματοποιείται στη Νιόν της Ελβετίας η κλήρωση για τη φάση των «32» της διοργάνωσης, οι αγώνες της οποίας θα διεξαχθούν 13-14 και 20-21 Φεβρουαρίου.

Οι «ερυθρόλευκοι» είναι στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας και θα αντιμετωπίσουν μια από τις: Βιγιαρεάλ (Ισπανία), Σεβίλλη (Ισπανία), Σάλτσμπουργκ (Αυστρία), Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία), Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία), Άιντραχτ Φρανκφούρτης (Γερμανία), Τσέλσι (Αγγλία), Γκενκ (Βέλγιο), Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία), Λεβερκούζεν (Γερμανία), Άρσεναλ (Αγγλία), Νάπολι (Ιταλία), Βαλένθια (Ισπανία), Ίντερ (Ιταλία), Μπενφίκα (Πορτογαλία).

Ο Ολυμπιακός ΔΕΝ μπορεί να βρει στο δρόμο του την Μπέτις (Ισπανία), την οποία αντιμετώπισε στην πρώτη φάση, καθώς και τις ΜΠΑΤΕ (Λευκορωσία), Σέλτικ (Σκωτία), Κλαμπ Μπριζ (Βέλγιο), Φενέρμπαχτσε (Τουρκία), Γαλατάσαραϊ (Τουρκία), Κράσνονταρ (Ρωσία), Λάτσιο (Ιταλία), Μάλμε (Σουηδία), Ραπίντ Βιέννης (Αυστρία), Ρεν (Γαλλία), Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία), Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία), Σλάγια Πράγας (Τσεχία), Βικτώρια Πλζεν (Τσεχία) και Ζυρίχη (Ελβετία).

Υπενθυμίζεται πως στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας βρίσκονται οι δώδεκα ομάδες που τερμάτισαν πρώτες στους ομίλους του Europa League και οι τέσσερις καλύτερες τρίτες των ομίλων του Champions League, ενώ στο δεύτερο γκρουπ οι δώδεκα δεύτερες των ομίλων του Europa League και οι τέσσερις χειρότερες τρίτες των ομίλων του Champions League. Οι ομάδες του πρώτου γκρουπ φιλοξενούν τον επαναληπτικό στην έδρα τους.

Για τη σημερινή κλήρωση ισχύουν ορισμένοι περιορισμοί: Δεν μπορούν να κληρωθούν μεταξύ τους ομάδες από την ίδια χώρα ή που συνυπήρξαν στον ίδιο όμιλο στην πρώτη φάση, όπως και ομάδες από τη Ρωσία και την Ουκρανία για πολιτικούς λόγους. Παράλληλα, η Φενέρμπαχτσε θα δώσει το δικό της πρώτο παιχνίδι εντός έδρας την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου (19:55) για να μην συμπέσει με τη «συμπολίτισσα» Γαλατάσαραϊ, ενώ για τον ίδιο λόγο η Σεβίλλη και η Άρσεναλ θα δώσουν τους δικούς τους επαναληπτικούς την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου (19:00), προκειμένου να μην συμπέσουν με τους αγώνες των Μπέτις και Τσέλσι αντίστοιχα.

Μετά την ολοκλήρωση της φάσης των «32», θα ακολουθήσει κλήρωση στις 22 Φεβρουαρίου για τη φάση των «16», οι αγώνες της οποίας θα γίνουν 7 και 14 Μαρτίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News