default-image

Πως προκρίνονται Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ

Ποδόσφαιρο
Πως προκρίνονται Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι πρέπει να κάνουν οι ελληνικές ομάδες την τελευταία αγωνιστική για να προκριθούν στους «32» του Europa League

Ο ένας εξαρτάται μονάχα από τον εαυτό του (αλλά έχει δυσκολότερη αποστολή), ο άλλος χρειάζεται και συνδυασμό αποτελέσματος (που είναι λογικό, ωστόσο, να έρθει).

Μπορεί οι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ να ηττήθηκαν στα παιχνίδια τους για την προτελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League (οι Πειραιώτες με 1-0 από την Μπέτις και οι Θεσσαλονικείς με το βαρύ 4-0 από την Τσέλσι) ωστόσο αμφότεροι τρέφουν βάσιμες ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Οι μεν «ερυθρόλευκοι» λοιπόν θα χρειαστούν νίκη με δυο γκολ διαφορά επί της Μίλαν, αρκεί αυτή να έρθει με 2-0 ή 3-1. Κι αυτό διότι σε περίπτωση που έρθει σκορ 4-2-, 5-3 κ.ο.κ. θα μετρήσουν τα εκτός έδρας γκολ στις συναντήσεις των δυο ομάδων (με το παιχνίδι του «Σαν Σίρο» να έχει λήξει 3-1).

Ο ΠΑΟΚ, από την άλλη, χρειάζεται νίκη με οποιοδήποτε σκορ επί της ΜΠΑΤΕ, αλλά και ήττα της Βίντι στην έδρα της από την (αδιάφορη, αλλά πολύ ποιοτικότερη) Τσέλσι.

Εφόσον συμβεί αυτό, θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμία ΠΑΟΚ, Βίντι και ΜΠΑΤΕ, με τον «δικέφαλο του Βορρά» να ευνοείται (αφού θα μετρήσουν τα αποτελέσματα στα μεταξύ τους παιχνίδια και παρά τη νέα ισοβαθμία στους 6, θα υπερτερεί εκείνος στον συντελεστή τερμάτων).

Πηγή: sport-fm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News