default-image

Στον αέρα ο τελικός του Copa Libertadores

Ποδόσφαιρο
Στον αέρα ο τελικός του Copa Libertadores

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

H τοπική Αστυνομία εμφανίζεται απρόθυμη να προσφέρει τις υπηρεσίες για τη διασφάλιση της τάξης μετά τα άγρια επεισόδια του Σαββάτου ενώ και η Μπόκα Τζούνιος σκέφτεται να διεκδικήσει τo παιχνίδι στα χαρτιά ...

Η CONMEBOL μπορεί μετά από παλινωδίες αρκετών ωρών να αποφάσισε την αναβολή του επαναληπτικού τελικού του Copa Libertadores μεταξύ Ρίβερ Πλέιτ και Μπόκα Τζούνιορς για απόψε στις 22:00, μετά την επίθεση που δέχτηκε η αποστολή των φιλοξενούμενων καθ’ οδών για το γήπεδο, ωστόσο δεν είναι καθόλου βέβαιο πως θα γίνει παιχνίδι.

Αιτία, όπως αναφέρει το sport24.gr, η αρνητική στάση της Αστυνομίας μετά τα όσα διαδραματίστηκαν για αρκετές ώρες το Σάββατο μέσα και έξω από το "Μονουμεντάλ", με την αργεντινική "Ole" να υποστηρίζει πως η Αστυνομία δεν εγγυάται για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνά και υπάρχει κίνδυνος νέας ματαίωσης.

"Έτσι όπως είναι τα πράγματα αυτή τη στιγμή, δεν μπορεί να θεωρείται σίγουρο ότι το ματς θα γίνει ούτε την Κυριακή", αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα, η οποία συμπληρώνει πως οι δύο σύλλογοι βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία ακόμα και με κυβερνητικά στελέχη προκειμένου να αρθούν οι αντιρρήσεις και να γίνει κανονικά ο αγώνας.

Από κει και πέρα και όπως προκύπτει από την πλευρά των φιλοξενούμενων, υπάρχουν σοβαρές σκέψεις να αρνηθούν να κατέβουν να παίξουν και ταυτόχρονα να διεκδικήσουν τον αγώνα και συνεπώς τον τίτλο στα χαρτιά. Ο λόγος είναι πως υπάρχουν τραυματίες ποδοσφαιριστές, ενώ όλοι στην ομάδα είναι τρομοκρατημένοι από όσα συνέβησαν και φοβούνται για ακόμη χειρότερες συνθήκες σήμερα. Ειδικότερα, ο Πάμπλο Πέρες, που τραυματίστηκε στο μάτι από θραύσματα γυαλιού, έχει ρητή εντολή από τους γιατρούς να μην παίξει.

Αρχικά η διοίκηση της Μπόκα ήταν αρνητική στη διεκδίκηση του τίτλου στα χαρτιά, όπως αναφέρει το sport-fm.gr ωστόσο μετά από παραινέσεις κάποιων παικτών (όπως ο Κάρλος Τέβες) αλλά και οπαδών εξετάζεται το συγκεκριμένο ενδεχόμενο, αν και δεν έχει κατατεθεί μέχρι τώρα επίσημο αίτημα στην CONMEBOL. Σαν σενάριο υπάρχει ακόμη και η διεξαγωγή του αγώνα χωρίς κόσμο στις κερκίδες.

Οι οπαδοί της Μπόκα έχουν… εκδικητικές τάσεις, καθώς το 2015, όταν οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στους «16» του Λιμπερταδόρες, η Ρίβερ είχε πάρει το ματς στο «Μπομπονέρα» στα χαρτιά με 0-3, όταν κάποιοι ψέκασαν με σπρέι πιπεριού τους παίκτες των φιλοξενούμενων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News