default-image

Απόψε ο μεγάλος επαναληπτικός τελικός Ρίβερ-Μπόκα

Ποδόσφαιρο
Απόψε ο μεγάλος επαναληπτικός τελικός Ρίβερ-Μπόκα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι δύο μεγάλες ομάδες της Αργεντινής στην τελική μάχη για το Κόπα Λιμπερταδόρες...

Βραδιά επαναληπτικού τελικού του Κόπα Λιμπερταδόρες (21:45) η αποψινή.  Ρίβερ Πλέιτ και Μπόκα Τζούνιορς αναμετρώνται στο «Μονουμεντάλ» στο μεγαλύτερο Superclasico όλων των εποχών, καθώς αυτή τη διαφορά δεν διακυβεύεται μόνο το γόητρο ή κάποιος εγχώριος τίτλος, αλλά το τρόπαιο για την κορυφαία ομάδα της Λατινικής Αμερικής. 

Το 2-2 του πρώτου αγώνα στο «Μπομπονέρα» αφήνει ορθάνοιχτους λογαριασμούς. Τα εκτός έδρας γκολ δεν έχουν σημασία και το μόνο προβάδισμα της Ρίβερ είναι πως αγωνίζεται αυτή τη φορά στην έδρα της, μπροστά στο κοινό της. Όμως και η Μπόκα χθες πήρε τη δική της «ντόπα» από τον κόσμο της, καθώς 50.000 φίλοι της πήγαν στην τελευταία προπόνηση. 

Οι δύο μονομάχοι θα έχουν από μια μεγάλη απουσία. Ο Μαρσέλο Γκαγιάρδο, που λόγω τιμωρίας θα είναι μεν στο γήπεδο αλλά χωρίς δυνατότητα επικοινωνίας με την ομάδα του, δεν υπολογίζει-όπως και στο πρώτο ματς-τον Νάτσο Σκόκο. Ακόμη μεγαλύτερη απουσία είναι αυτή της Μπόκα, καθώς ο Κριστιάν Παβόν είναι τραυματίας. 

Η Ρίβερ μετρά τρεις κατακτήσεις, το 1986, το 1996 και το 2015, ενώ η Μπόκα έξι, το 1977, το 1978, το 2000, το 2001, το 2003 και το 2007, και αν τα καταφέρει απόψε θα πιάσει στην κορυφή με επτά τίτλους την ΙντεπεντιέντεΗ ομάδα που θα πάρει τον τίτλο θα λάβει μέρος και στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, που θα διεξαχθεί 12-22 Δεκεμβρίου στο Άμπου Ντάμπι. Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως από το 2019 δεν θα είναι διπλός ο τελικός, αλλά μονός και ήδη έχει επιλεγεί το Σαντιάγκο της Χιλής ως έδρα. 

Πιθανές συνθέσεις: 

Ρίβερ (Γκαγιάρδο): Αρμάνι, Μοντιέλ, Μαϊντάνα, Πινόλα, Κάσκο, Πέρες, Πόνσιο, Παλάσιος, Κιντέρο (ή Μόρα), Μαρτίνες, Πράτο. 

Μπόκα (Σελότο): Αντράδα, Χάρα, Ισκιέρδος, Μαγκαγιάν, Ολάσα, Βίγια, Μπάριος, Πέρες, Νάντες, Σάρατε, Άμπιλα. 

Διαιτητής: Αντρές Κούνια (Ουρουγουάη).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News