Διεθνές Ποδόσφαιρο

Ντοπέ στον τελικό με Γιουβέντους ο Σέρχιο Ράμος

Το «Football Leaks» συνταράσσει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο αποκαλύπτοντας ότι ο Σέρχιο Ράμος ήταν ντοπαρισμένος στον τελικό της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Γιουβέντους, όμως η UEFA δεν τον τιμώρησε!

Μάλιστα, η γερμανική εφημερίδα «Der Spiegel» επικαλούμενη ντοκουμέντα από το «Football Leaks», τονίζει ότι ο αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης έχει πιαστεί συνολικά δύο φορές να παραβιάζει τους κανονισμούς αντι-ντόπινγκ!

Η πρώτη και η πιο σημαντική παράβαση εντοπίστηκε ακριβώς μετά την αναμέτρηση με τη Γιουβέντους για τον τελικό του Champions League του 2017. Τότε, στο δείγμα που έδωσε ο Σέρχιο Ράμος βρέθηκε η ουσία dexamethasone, που είναι στη λίστα της WADA με τις απαγορευμένες, εκτός αν έχει δηλωθεί εγκαίρως ότι χορηγείται στον αθλητικό για ιατρικούς λόγους. Αυτό δεν είχε συμβεί, αφού είχε κάνει δύο ενέσεις στο γόνατο και στον ώμο και αντί για την dexamethasone σημείωσε ότι είχε χορηγηθεί η ουσία betamethasone. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία δέχθηκε ότι είναι μια αγωγή που δεν έχει διαφορές και άφησε την υπόθεση στο αρχείο.

Το δεύτερο κρούσμα αφορούσε μία αναμέτρηση μετά το ματς κόντρα στη Μάλαγα στις 15 Απριλίου του 2018, καθώς ο ελεγκτής σε αιφνίδιο έλεγχο είχε δώσει οδηγία να μην κάνει ο παίκτης μπάνιο, καθώς υπάρχει περίπτωση να αλλοιωθεί το δείγμα, αλλά αυτό δεν συνέβη παραβιάζοντας τις σχετικές οδηγίες που είχαν δοθεί. Παρ’ όλα αυτά και αυτή η υπόθεση κατέληξε στο αρχείο...

 

Σχόλια