default-image

Νίκη τίτλου (3-2) με ανατροπή η Ντόρτμουντ κόντρα στη Μπάγερν!

Ποδόσφαιρο
Νίκη τίτλου (3-2) με ανατροπή η Ντόρτμουντ κόντρα στη Μπάγερν!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Βαυαροί προηγήθηκαν 0-1 και 1-2 αλλά δεν πήραν ούτε βαθμό...

Βγαίνοντας...αγριεμένη στο δεύτερο ημίχρονο, η Μπορούσια Ντόρτμουντ έφτασε στη νίκη με 3-2 απέναντι στη Μπάγερν Μονάχου, στο ντέρμπι που έκλεισε το πρώτο «πιάτο» της 11ης αγωνιστικής στη Bundesliga κι αύξησε τη μεταξύ τους διαφορά στους επτά βαθμούς.

Ο Ρόις ήταν εκείνος που πέτυχε τα δύο πρώτα τέρματα των γηπεδούχων, στο 49’ με πέναλτι και στο 67΄, «απαντώντας» στα ισάριθμα γκολ με το κεφάλι από πλευράς Λεβαντόφσκι για τους φιλοξενούμενους. Όμως, τη λύση την έδωσε με τον… γνωστό τρόπο ο Αλκάθερ, που μπήκε ως αλλαγή στο ματς στο 59ο και διαμόρφωσε το τελικό 3-2 στο 76ο λεπτό!

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, οι Βεστφαλοί διατηρήθηκαν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, φτάνοντας τους 27 βαθμούς, την ώρα που οι Βαυαροί έμειναν στους 20 και κινδυνεύουν, ανάλογα και με τα αυριανά αποτελέσματα, να πέσουν στην πέμπτη θέση. Όπως, βέβαια, κινδυνεύει και η θέση του Νίκο Κόβατς στον πάγκο τους...

Το ματς:

Στο πρώτο ημίχρονο, η Μπάγερν Μονάχου ξεκίνησε με εμφανή διάθεση να πιέσει ψηλά την Μπορούσια Ντόρτμουντ, προκειμένου να πάρει την κατοχή της μπάλας και να γίνει επικίνδυνη για την εστία του Χιτς, αλλά και να μην αφήσει χώρους στο δικό της μισό για να «φάει» φάσεις.γενικές γραμμές οι Βαυαροί τα κατάφεραν, έχοντας σε πολύ καλή ημέρα τους Ριμπερί και Αλάμπα, με τον Γάλο άσο να δημιουργεί πονοκεφάλους μπροστά και τον Αυστριακό αμυντικό να «καθαρίζει» τις περισσότερες φάσεις εν τη γενέσει τους, ενώ βρήκαν το γκολ που έψαχναν με τον αμαρκάριστο Λεβαντόφσκι να σκοράρει στο 26’, με κεφαλιά για πρώτη φορά φέτος, μετά από σέντρα του Γκναμπρί!

Οι Βεστφαλοί στον αντίποδα ήταν κυρίως σε θέση άμυνας, δεν είχαν «καθαρή» φάση για γκολ, ωστόσο θα μπορούσαν να είχαν πάρει εκείνοι κεφάλι στο σκορ. Αν στο 10ο λεπτό ο Ρόις δεν σπαταλούσε το τετ α τετ με τον Νόιερ, με τον δεύτερο να μπλοκάρει το πλασέ του…

την επανάληψη, η εικόνα του αγώνα ήταν αντιστρόφως ανάλογη, με τους γηπεδούχους να δημιουργούν σωρεία ευκαιριών και να μην πτοούνται ούτε από το δεύτερο προβάδισμα του αντιπάλου τους για να φτάσουν με εμφατικό τρόπο στην ανατροπή και τελικά στη νίκη! 

Η ισοφάριση για τους παίκτες του Λουσιέν Φαβρ ήρθε με το… καλημέρα, όταν ο Νόιερ ανέτρεψε τον Ρόις στο 48’ και το «θύμα» ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, στέλνοντας τη μπάλα στην αντίθετη πλευρά, στο αμέσως επόμενο λεπτό.

Η ομάδα του Κόβατς κατάφερε να «απαντήσει» άμεσα, όταν μετά από ομαδική ενέργεια και ωραία συνεργασία του Κίμιχ με τον Γκναμπρί, την πάσα τακουνάκι του δεύτερου ξανά για τον Κίμιχ, το «σήκωμα» της μπάλας του δεύτερου παράλληλα από την εστία του Χιτς και την κοντινή κεφαλιά του Λεβαντόφσκι στο 52’ έγινε το 1-2. Αυτή, όμως, ήταν η πρώτη και… τελευταία καλή της στιγμή, μέχρι τις καθυστερήσεις της αναμέτρησης…

Αφού πρώτα χάθηκαν τρεις μεγάλες ευκαιρίες από τους Ρόις -δις- και Αλκάθερ, η… δικαίωση της επιμονής της Ντόρτμουντ ήρθε στο 67’, με τον Πίστσεκ να σεντράρει από τα δεξιά, τον Ρόις να κάνει το μονοκόμματο σουτ και τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του ανήμπορου ν' αντιδράσει Νόιερ, για την ισοφάριση!

Κι ενώ η Μπάγερν προσπαθούσε να βρει τα «πατήματά» της, έχοντας κάνει και δύο αλλαγές, ήρθε η… ολική επαναφορά για τη Μπορούσια. Με τον Αλκάθερ να βγαίνει στην αντεπίθεση μετά από κάθετη πάσα του Βίτσελ και με πλασέ πάνω από τον Νόιερ να δίνει για μια ακόμα φορά τη λύση ερχόμενος από τον πάγκο...

Παρά τις προσπάθειες των πρωταθλητών Γερμανίας να φτάσουν στην ισοφάριση, κυρίως στον έξτρα χρόνο του αγώνα, αυτό δεν κατέστη εφικτό, με το 3-2 να διατηρείται μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Γκρέφε και το κατάμεστο γήπεδο να ξεσπά σε πανηγυρισμούς.

Μπορούσια Ντόρτμουντ (4-2-3-1): Χιτς, Πίστσεκ, Ακανζί, Ζαγκαντού, Χακίμι, Βάιγκλ (46’ Νταχούντ), Βίτσελ, Σάντσο, Ρόις, Μπρουν Λάρσεν (82’ Ντιλέινι), Γκέτσε (59’ Αλκάθερ).

Μπάγερν Μονάχου (4-1-2-3): Νόιερ, Κίμιχ, Μπόατενγκ, Χούμελς (66’ Ζούλε), Αλάμπα, Μαρτίνεθ, Μίλερ (82’ Βάγκνερ), Γκορέτσκα, Γκναμπρί (65’ Σάντσες), Λεβαντόφσκι, Ριμπερί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News