default-image

Όταν ο Σαμαράς… κέρδιζε τον Μέσι!

Ποδόσφαιρο
Όταν ο Σαμαράς… κέρδιζε τον Μέσι!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι ένα από τα παιχνίδια που θα το θυμούνται για χρόνια όλοι όσοι το παρακολούθησαν. Ήταν 7 Νοεμβρίου 2012 όταν η Μπαρτσελόνα στην πρώτη της μετά Γκουαρντιόλα εποχή και έχοντας μία ομάδα φόβητρο ταξίδεψε στην Σκωτία για να αντιμετωπίσει την Σέλτικ του Γιώργου Σαμαρά.

Τα προγνωστικά ήταν με το μέρος των Καταλανών, όμως το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που περίμεναν. Βασικά ήταν το ακριβώς αντίθετο. Η ομάδα του νυν αντιπροέδρου του ΟΦΗ κατάφερε να περιορίσει τον Μέσι, ο Φόρστερ έπιανε τα άπιαστα και κάπως έτσι ήρθε η σπουδαία νίκη με 2-1 για τους πράσινους.

Υπήρξαν φάσεις όπως αυτή ακριβώς από πάνω όπου εννιά παίκτες της Σέλτικ ήταν μαζεμένοι σε ελάχιστα τετραγωνικά μέτρα για να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις των παικτών της Μπαρτσελόνα και τα κατάφεραν. Οι Καταλανοί είχαν 24 τελικές εκ των οποίων οι 14 στην εστία, η κατοχή μπάλας ήταν σταθερά πάνω από το 70% κι όμως κατάφεραν να σκοράρουν στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Αντίθετα, οι παίκτες της Σέλτικ στις τέσσερις τελικές που έκαναν σε όλο το ματς κατάφεραν να στείλουν την μπάλα δύο φορές στα δίχτυα, πρώτα με τον Γουανιάμα στο 21' και με τον Βατ στο 83', κατάφεραν να προηγηθούν με 2-0.

Να αναφέρουμε ότι ο Σαμαράς είχε σκοράρει εναντίον της Μπαρτσελόνα στο ματς που είχε γίνει στη Βαρκελώνη, όπου είχε δώσει προβάδισμα στη Σέλτικ αλλά η Μπάρτσε είχε νικήσει 2-1 με ανατροπή.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News