default-image

Στις 17:15 το clasico Μπαρτσελόνα- Ρεάλ

Ποδόσφαιρο
Στις 17:15 το clasico Μπαρτσελόνα- Ρεάλ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χωρίς Μέσι οι γηπεδούχοι, χωρίς … Ρονάλντο η Βασίλισσα …

Για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια το clasico δεν θα έχει τη σφραγίδα κανενός εκ των δύο κορυφαίων σταρ της σύγχρονης εποχής στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ο τραυματισμός του Λιονέλ Μέσι και η αποχώρηση του Κριστιάνο Ρονάλντο για τη Γιουβέντους στερούν λίγη από τη λάμψη του κορυφαίου ντέρμπι του πλανήτη, αλλά όχι και το ενδιαφέρον. Μπαρτσελόνα και Ρεάλ κοντράρονται σήμερα (17:15, COSMOTE Sport 1) στο «Καμπ Νου» για τη δέκατη αγωνιστική και η νίκη είναι… αναγκαία εκατέρωθεν.

Για τη μεν «Μπάρτσα» προκειμένου να ανακτήσει την κορυφή (είναι στο -1 από την Ατλέτικο που αγωνίστηκε χθες) αλλά και για να αποδείξει πως υπάρχει ζωή και χωρίς τον ηγέτη της. Για τη δε Ρεάλ, επειδή μετρά τρεις ήττες και μια ισοπαλία στα τέσσερα τελευταία ματς απέχοντας ήδη πέντε βαθμούς από την κορυφή.

Οι γηπεδούχοι θα παραταχθούν συντηρητικά από τον Ερνέστο Βαλβέρδε, με τον Σέρτζι Ρομπέρτο να καλύπτει ουσιαστικά το κενό του Μέσι. Ο Τερ Στέγκεν θα είναι στο τέρμα, με τους Πικέ και Λενγκλέ στο κέντρο άμυνας, τον Σεμέντο δεξιά και τον Άλμπα αριστερά. Ο Μπουσκέτς θα είναι αμυντικό χαφ, με τους Ράκιτιτς και Αρτούρ εσωτερικούς μέσους, ενώ ο Κουτίνιο θα κινείται αριστερά και πίσω από τον Σουάρες. Εκτός πλάνων πέραν του «Λέο» είναι οι τραυματίες Ουμτιτί και Βερμάελεν. Ο Τζουλέν Λοπετέγκι γνωρίζει καλά πως σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος πιθανότατα θα χάσει τη δουλειά του.

Οι φιλοξενούμενοι, που δεν έχουν διαθέσιμους τους τραυματίες Καρβαχάλ και Βαγέχο, θα έχουν τον Κουρτουά στο τέρμα, Μαρσέλο αριστερά και Νάτσο δεξιά, τους Ράμος και Βαράν στόπερ, τον Κασεμίρο αμυντικό χαφ και τους Κρόος και Μόντριτς εσωτερικούς μέσους, ενώ ο Ίσκο θα υποστηρίζει το δίδυμο Μπέιλ και Μπενζεμά στην επίθεση.

Η αποψινή είναι η 177η αναμέτρηση των δύο ομάδων στο πρωτάθλημα και υπάρχει πολύ μεγάλη ισορροπία, με 70 νίκες για την Μπαρτσελόνα και 72 για τη Ρεάλ. Στην έδρα τους οι «μπλαουγκράνα» έχουν 49 νίκες, η «βασίλισσα» 21, ενώ 19 ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Το αντίστοιχο περσινό ματς, στις 6 Μαΐου, είχε λήξει 2-2, με την Μπαρτσελόνα να προηγείται δύο φορές, με Σουάρες (10’) και Μέσι (52’) και τη Ρεάλ να απαντά ισάριθμες με Ρονάλντο (14’) και Μπέιλ (72’). Πάντως οι Καταλανοί δεν έχουν καταφέρει να κερδίσουν την τελευταία τριετία, με την πιο πρόσφατη εντός έδρας νίκη τους για τη La Liga να καταγράφεται στις 22 Μαρτίου 2015 με 2-1.

Πηγή: sport-fm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News