default-image

Στην Εθνική Ουρουγουάης μέχρι τα 75 του ο Ταμπάρες

Ποδόσφαιρο
Στην Εθνική Ουρουγουάης μέχρι τα 75 του ο Ταμπάρες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επεκτάθηκε η συνεργασία του με την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας για τέσσερα ακόμα χρόνια.

Είναι αυτός που αναγέννησε την εθνική Ουρουγουάης με συνεχή παρουσία σε διεθνείς διοργανώσεις, έστω κι αν η επιβράβευσή του (σε θέμα τίτλων) σε όλη αυτήν την 12ετή θητεία του στον πάγκο της "σελέστε" ήταν η κατάκτηση του Copa America 2011.

Ο Όσκαρ Ταμπάρες ανέλαβε ομοσπονδιακός τεχνικός το 2006 και πέρα από την εξαιρετική φουρνιά ποδοσφαιριστών που ανέδειξε, έφθασε στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010, ενώ η ομάδα ήταν παρούσα και στις διοργανώσεις των 2014 και 2018.

Θα παραμείνει στο πόστο μέχρι το 2022, καθώς επέκτεινε τη συνεργασία του με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας της Νοτίου Αμερικής γι' ακόμη τέσσερα χρόνια. Μέχρι, την ηλικία των 75 ετών δηλαδή. Παρά το γεγονός ότι λόγω του σπάνιου νευρολογικού νοσήματος από το οποίο πάσχει, ο 71χρονος Αργεντινός κινείται χρησιμοποιώντας αναπηρικό αμαξίδιο και πατερίτσα, όπως έχει δηλώσει και στο παρελθόν:

"Θα συνεχίσω μέχρι τα αποτελέσματα να δείξουν το αντίθετο. Όταν είσαι προπονητής γνωρίζεις πως κρίνεσαι από τα αποτελέσματα. Όσο λειτουργεί το μυαλό μου θα είμαι εδώ".

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News