default-image

H AEK επιστρέφει στους ομίλους, πρεμιέρα κόντρα στον Άγιαξ

Ποδόσφαιρο
H AEK επιστρέφει στους ομίλους, πρεμιέρα κόντρα στον Άγιαξ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά από 12 χρόνια η Ένωση είναι ξανά στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης…

Η στιγμή που περίμεναν οι φίλοι της… έφτασε. Η ΑΕΚ, έχοντας στο πλευρό της τουλάχιστον 2.000 οπαδούς της, κουνάει σεντόνι έπειτα από 4.305 ημέρες, αγωνιζόμενη στις 19:55 (Cosmotesports2, ΣΠΟΡ FM 94.6, sport-fm.gr) κόντρα στον Άγιαξ στην «Johan Cruyff Arena», με στόχο το θετικό αποτέλεσμα, στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League, που θα αυξήσει τις πιθανότητές για κάτι καλό στο γκρουπ.

Η τελευταία παρουσία της Ένωσης σε ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ήταν στις 6 Δεκεμβρίου του 2006 κόντρα στην Άντερλεχτ στο Βέλγιο και στη συνέχεια ακολούθησαν ημιτελείς προσπάθειες για πρόκριση στο Champions League, όπως και δύσκολα χρόνια λόγω των γνωστών δυσκολιών.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης, ο οποίος ως γνωστόν δεν έχει στη διάθεσή του τους τιμωρημένους Λιβάγια, Λόπες (θα λείψουν και στα επόμενα τρία ματς) και Μπακασέτα, αλλά και τους τραυματίες Μπογέ-Αλμπάνη, δείχνει να αμφιταλαντεύεται για το σχήμα που θα παρατάξει. Έχοντας στο μυαλό του το συνηθισμένο 4-4-1-1, αλλά και εναλλακτικό πλάνο με 4-3-3. Ρόλο-κλειδί για την αναχαίτιση του αντιπάλου έχει στο μυαλό του για τον Ούρος Τσόσιτς, ο 49χρονος τεχνικός, αλλά παίζει το ενδεχόμενο να μην ξεκινήσει ο 25χρονος Σέρβος, ο οποίος προορίζεται (αν αγωνιστεί) για το κέντρο, με τον Γκάλο να έχει πιθανότητες να ξεκινήσει.

Αν πάει σε 4-4-1-1, ο Ουζουνιδής, η ΑΕΚ θα παραταχθεί, πέραν των θεωρητικά σίγουρων, Μπάρκα στο τέρμα και τους (από τα αριστερά προς τα δεξιά) Χουλτ, Λαμπρόπουλο, Οικονόμου, Μπακάκη στην άμυνα, με τους Γαλανόπουλο-Σιμόες στο κέντρο. Τον Μάνταλο αριστερά και τον Γκάλο δεξιά. Τον Πόνσε στην κορυφή και τον Κλωναρίδη να τον πλαισιώνει. Στο plan b, ο Τσόσιτς θα «κουμπώσει» σε Σιμόες-Γαλανόπουλο και ο Γκάλο θα είναι στον πάγκο.

Οι γηπεδούχοι αναμένεται να πάνε με το κλασικό ολλανδικό 4-3-3. Ο Ονάνα θα είναι στο τέρμα. Ταλιαφίκο και Μαζροί θα είναι τα πλάγια μπακ και οι Μπλιντ-Ντε Λιχτ τα στόπερ. Σένε, Νέρες και Ντε Γιόνγκ θα παίξουν στον άξονα, με τους Τάντιτς-Ζίγετς στα «φτερά» και φυσικά τον Χούντελαρ στην κορυφή.

5ος όμιλος

1η αγωνιστική (19/09)

Άγιαξ-ΑΕΚ (19:55)

Μπενφίκα-Μπάγερν Μονάχου (22:00)

Επόμενη αγωνιστική (02/10)

Μπάγερν Μονάχου-Άγιαξ (22:00)

ΑΕΚ-Μπενφίκα (22:00)

Πηγή: sport-fm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News