default-image

Mε χατ τρικ του Μέσι 4-0 η Μπαρτσελόνα την Αϊντχόφεν

Ποδόσφαιρο
Mε χατ τρικ του Μέσι 4-0 η Μπαρτσελόνα την Αϊντχόφεν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ονειρεμένη επιστροφή στο Τσάμπιονς Λιγκ για την Ίντερ

Με τον «Μεσσία» να ξεκινάει με ιδανικό τρόπο τη σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ, η Μπαρτσελόνα φιλοδώρησε με τρία γκολ την Αϊντχόφεν. Ο Αργεντινός σούπερσταρ άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη στο 31ο λεπτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ενώ έκλεισε και το σκορ με δύο δικά του τέρματα στο 77’ από ασίστ του Ράκιτιτς και στο 87’ με δεξί πλασέ από πάσα του Σουάρες. Εκπληκτικό το δεύτερο γκολ του Ντεμπελέ στο 75’ με προσωπική προσπάθεια.

Μετά από ένα πρώτο μισάωρο που σε καμία περίπτωση δεν προϊδέαζε για μια τέτοια άνετη επικράτηση, η Μπαρτσελόνα άνοιξε το σκορ στο 31’ και χρειάστηκε ένα εικοσάλεπτο καταιγιστικού ποδοσφαίρου για να δώσει εντυπωσιακό εύρος στην επικράτηση της με 4-0 απέναντι στην Aϊντχόφεν.

Η ολλανδική ομάδα μπήκε για ν’ αντιμετωπίσει στα ίσια την Μπαρτσελόνα και απείλησε πρώτη με ένα σουτ του Γκαστόν Περέιρο. Ο Σουάρες συνδυάστηκε με τον Κοουτίνιο στο 11’ με την κεφαλιά του τελευταίου πάνω από την εστία. Στο 17’ ο Μπέρκγφιν με δεξί σουτ έστειλε την μπάλα λίγο έξω από την εστία του Τερ Στέγκεν. Στο 20’ ήταν μια φοβερή έμπνευση του Μέσι που βρήκε τον Σουάρες στον κενό χώρο, όμως ο Ουρουγουανός δεν άδραξε την ευκαιρία.

Στο 31’ τελικά η Μπαρτσελόνα άνοιξε το σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μέσι, σε μια παράβαση που κέρδισε ο Ντεμπελέ. Στο δεύτερο μέρος το ματς έγινε ανοικτό με φάσεις εκατέρωθεν και τελικά ήταν μια προσωπική προσπάθεια που έκανε την κούρσα από το κέντρο για να ξεφύγει και να ξεχυθεί μέχρι έξω από την περιοχή, για να εξαπολύσει ένα δεξί σουτ και ουσιαστικά να βάλει τέλος στις όποιες σκέψεις των Ολλανδών για κάτι καλό στο 75’.

Ο Μέσι από μια εξαιρετική λόμπα πάσα του Ράκιτιτς στην καρδιά της άμυνας της Αϊντχόφεν με μονοκόματο πλασέ έκανε το 3-0, ενώ ο 31χρονος άσος μετά από ασίστ του Σουάρες με δεξί πλασέ έκλεισε το σκορ. Μοναδικό ψεγάδι για τους 'μπλαουγκράνα' η αποβολή του Ουμτιτί στο 79' από τον Τάσο Σιδηρόπουλο, που έκανε μια πολύ καλή διαιτησία.

Νίκη της Ίντερ 2-1 την Τότεναμ

Με ιδανικό τρόπο συνδύασε την επιστροφή της στους ομίλους του Champions League η Ίντερ. Η Τότεναμ έφτασε κοντά στη νίκη στο «Μεάτσα» όμως οι νερατζούρι δεν το έβαλαν κάτω και με γκολ των Ικάρντι και Βετσίνο «τούμπαραν» το ματς σε επτά λεπτά και πήραν τη νίκη με σκορ 2-1.

Τον έλεγχο του ματς είχε από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού η ομάδα του Σπαλέτι. Οι Λονδρέζοι πιέστηκαν αρκετά στα μετόπισθεν, ενώ αντιμετώπισαν και σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας. Πάντως, παρά την υπεροχή της, η Ίντερ δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά ενώ τα… χρειάστηκε και σε μια-δυο περιπτώσεις όπου οι «spurs» έφυγαν στην κόντρα.

Ανάλογη ήταν η εικόνα του ματς στο «Μεάτσα» και στο δεύτερο 45λεπτο. Οι «νερατζούρι» μπήκαν πιο δυνατά και στρίμωξαν τους φιλοξενούμενους, που κόντρα στη ροή του παιχνιδιού και με αρκετή δόση τύχης κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με σουτ του Έρικσεν (53’) το οποίο κόντραρε και ξεγέλασε τον Χαντάνοβιτς. Μετά το 0-1 το ματς «άνοιξε» αρκετά. Η Ίντερ αναγκάστηκε να ρισκάρει και η Τότεναμ –με την είσοδο και του Λούκας Μόουρα στο ματς- έγινε ακόμη πιο επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν πάνω στον πανικό τους να φέρουν την μπάλα με γεμίσματα στην περιοχή του Φορμ και με έστω κι έμμεσο τρόπο κατάφεραν να απαντήσουν με ένα εξαιρετικό σουτ του Ικάρντι στο 85’. Μετά το 1-1 το «Μεάτσα» πήρε… φωτιά, η Ίντερ ανέβασε στροφές και στο 90+2’ ολοκλήρωσε την ανατροπή με κεφαλιά του Βετσίνο.

Η βαθμολογία στον Β’ όμιλο:

1. Μπαρτσελόνα 3

2. Ίντερ 3

3. Τότεναμ 0

4. Αϊντχόφεν 0

Η Επόμενη (2η) Αγωνιστική:

Τετάρτη 03/10

Τότεναμ-Μπαρτσελόνα (22.00)

Αϊντχόφεν-Ίντερ (22.00)

Πηγή: sport-fm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News