default-image

Τέταρτος εντός έδρας αποκλεισμός για τον ΠΑΟK

Ποδόσφαιρο
Τέταρτος εντός έδρας αποκλεισμός για τον ΠΑΟK

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και ενώ στον πρώτο αγώνα είχε αποσπάσει εκτός έδρας 1-1…

Όσο και αν η Τούμπα αποτελεί τη μεγάλη δύναμη του ΠΑΟΚ, εντούτοις στα προκριματικά του Champions League δεν καταφέρνει να πάρει αυτό που θέλει. Σε τέσσερις απόπειρες την τελευταία οκταετία υπέστη ισάριθμους αποκλεισμούς και ενώ στον πρώτο αγώνα είχε αποσπάσει εκτός έδρας 1-1. Με λίγα λόγια, έχει γίνει... παράδοση να παίρνει αποτέλεσμα ο "Δικέφαλος του Βορρά" μακριά από το σπίτι του με το ίδιο σκορ, αλλά στη ρεβάνς χύνει όλη την καρδάρα με το γάλα.

Χθες (29/8), ο ΠΑΟΚ ήταν χειρότερος από τη Μπενφίκα, πλήρωσε τα λάθη του Πασχαλάκη και του Βαρέλα και γνώρισε συντριβή με 1-4. Οι Πορτογάλοι εκμεταλλεύτηκαν όλα τα δώρα που τους έγιναν και έφτασαν σε θριαμβευτικό σκορ μέσα στην κατάμεστη Τούμπα, η οποία φλεγόταν μεν, αλλά δεν μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα του αγώνα.

Για μια ακόμη φορά ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να υπερασπιστεί στην έδρα του ένα καλό αποτέλεσμα που έχει πάρει εκτός έδρας. Δεν μπορεί να διαχειριστεί τα υπέρ του δεδομένα, αισθάνεται εξτρά πίεση και αποκλείεται. Συνέβη τη σεζόν 2010-11 με τον Άγιαξ, με τον οποίο έφερε 3-3 στην Τούμπα και αποκλείστηκε για τα εκτός έδρας γκολ, ενώ το 2016-17 πάλι ο Αίαντας νίκησε 1-2 στην Τούμπα.

Στο ενδιάμεσο και συγκεκριμένα την σεζόν 2013-14,σύμφωνα με το sport24.gr, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε τη Σάλκε μετά την ισοπαλία που είχε αποσπάσει στη Γερμανία, αλλά ηττήθηκε με 2-3 και αποκλείστηκε από την συνέχεια της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Χαρακτηριστικό είναι, δε, πως στις τρεις από τις τέσσερις ρεβάνς (τις δυο με τον Άγιαξ και με τη Μπενφίκα) προηγήθηκε στο σκορ, αλλά δεν του έφτανε. Ίσως θα έπρεπε την επόμενη φορά να δώσει τον πρώτο αγώνα εκτός έδρας και να παίξει τα... ρέστα του μακριά από την Τούμπα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News