default-image

Μάρτινς: Επιβάλαμε το ρυθμό και στριμώξαμε τον αντίπαλο

Ποδόσφαιρο
Μάρτινς: Επιβάλαμε το ρυθμό και στριμώξαμε τον αντίπαλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Εάν κάποιος έχει παράπονα από τη διαιτησία τότε αυτός είναι ο Ολυμπιακός».

Παράπονα από τη διαιτησία στο χθεσινό παιχνίδι με την Μπέρνλι έχει ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Πέδρο Μαρτίνς μετά το χθεσινό παιχνίδι.

Όπως είπε ο Πορτογάλος τεχνικός υπάρχει πέναλτι στην πτώση του Ποντένσε, που αν δινόταν το ματς θα είχε πάρει διαφορετική μορφή.

-για το παιχνίδι: «Ήταν ένα παιχνίδι έτσι όπως πρέπει να είναι ένα παιχνίδι για τον Europa League και όπως πρέπει να είναι ένα παιχνίδι στο Καραϊσκάκη. Στα πρώτα λεπτά επιτρέψαμε στην Μπέρνλι να κάνει το παιχνίδι της. Μετά όμως αντιδράσαμε. Το πέναλτι του Ποντένσε ήταν και εάν είχε δοθεί τότε θα ήταν εκεί 2-0 υπέρ μας το παιχνίδι. Στο δεύτερο μέρος δείξαμε ανωτερότητα. Είμαστε εκείνοι που επιβάλλαμε τον ρυθμό μας και το παιχνίδι μας και στριμώξαμε τον αντίπαλο. Ευχαριστώ τους παίκτες, την ομάδα και τον κόσμο που έδωσε το “παρών” στο γήπεδο».

Για τα όσα είπε ο προπονητής της Μπέρνλι και τα παράπονά του στη διαιτησία: «Το πέναλτι του Ποντένσε σας είπα ότι ήταν και θα άλλαζε το παιχνίδι. Δεν ξέρω τι λέει ο προπονητής της αντιπάλου. Νομίζω ότι αυτό που έχει σημασία είναι ότι η κάθε μια ομάδα προσπάθησε να επιβληθεί και αυτό που είδαμε είναι ότι ο Ολυμπιακός το κατάφερε. Εάν κάποιος έχει παράπονα από τη διαιτησία τότε αυτός θα ήταν ο Ολυμπιακός».

-τι είπε στους παίκτες του στο ημίχρονο: «Το πρώτο που σκέφθηκα ήταν να ηρεμήσω των ομάδα. Τους είπα ότι πρέπει να αφήσουμε τα πάντα που έγιναν στο πρώτο ημίχρονο και πως πρέπει να ανακτήσουμε τον συναισθηματικό μας έλεγχο. Βέβαια υπήρξαν και κάποιες διευκρινίσεις στην τακτική μας για το παιχνίδι που έπαιξαν ρόλο».

-για την ατμόσφαιρα στο Καραϊσκάκη: «Ήταν καταπληκτική ατμόσφαιρα. Ευχαριστώ τους φιλάθλους. Θα υπάρχουν πολύ δύσκολα παιχνίδια φέτος και πρέπει να είναι κοντά μας. Εμείς θα δουλέψουμε και με αφοσίωση θα προσπαθήσουμε να τους κάνουμε χαρούμενους».

Παράπονα είχε ο Άγγλος προπονητής

Έντονα παράπονα για τη διαιτησία είχε μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο Σον Ντάις. Ο Άγγλος προπονητής χαρακτήρισε τις αποφάσεις του Σλοβένου ρέφερι καθοριστικές για τη διαμόρφωση του αποτελέσματος.

Παράλληλα, κατήγγειλε ότι στο ημίχρονο υπήρξαν πολλοί που τον περίμεναν στη φυσούνα, τονίζοντας ότι οι «ερυθρόλευκοι» είναι μεγάλη ομάδα και δεν χρειάζονται τέτοιες συμπεριφορές.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την εμφάνιση της Μπέρνλι: «Ήταν ιδιαίτερες οι συνθήκες. Ανταποκριθήκαμε θετικά σε ένα ωραίο τέρμα που δεχθήκαμε. Μετά υπήρξε αναστάτωση για την διαμαρτυρία του Ολυμπιακού για ένα πέναλτι που δεν ήταν. Με παραξένεψε το τι έγινε. Πήγαν στον διαιτητή να του μιλήσουν, υπήρχαν διαμαρτυρίες και μετά στο δεύτερο μέρος όλα άλλαξαν.

Είδαμε δύο παίκτες να παίρνουν κίτρινη για μία ίδια φάση και ένα πέναλτι που δεν ήταν καθώς η μπάλα χτυπάει στο πόδι και μετά το χέρι. Πρέπει να σεβόμαστε τις αποφάσεις των διαιτητών και να μην διαμαρτυρόμαστε».

Για το τι αντιλήφθηκε: «Δεν ξέρω. Δεν υπάρχουν κάποιες κατηγορίες. Απλά υπάρχει μία αίσθηση για το τείχος. Βέβαια δεχθήκαμε ένα φτηνό τέρμα για το 2-1 και ύστερα ήρθε η φάση με το πέναλτι. Θεωρητικά είναι μία ισορροπημένη αναμέτρηση».

Για τη ρεβάνς και το εάν παραμένει στο κόλπο της πρόκρισης: «Είμαστε μία δυνατή ομάδα. Έχουμε μία καλή νοοτροπία και απόδοση και μετά το 3-1. Η πρόκριση είναι ακόμα ανοιχτή. Ευελπιστούμε να είμαστε αυτοί που θα χαμογελάσουμε εφόσον παιχθεί ποδόσφαιρο επί ίσοις όροις.

Θέλω να αναφέρω τα περιστατικά. Αυτά αναφέρω. Δεν θέλω να βγάλω αίσθημα παραπόνων. Λέω όσα είδα. Πιστεύω πως ο κόσμος μας να νιώθει αδικημένος και να έχει αυτό. Αυτήν την αδικία να την περάσει ο κόσμος. Ήταν μία πολυ καλή αναμέτρηση μέχρι που άλλαξε η κατάσταση».

Για τις διαμαρτυρίες προς τον διαιτητή: «Περίμενε πολύς κόσμος τον διαιτητή στη φυσούνα για τα αποδυτήρια. Εμείς πήγαμε στα αποδυτήριά μας. Μιλάμε για γεγονότα και όχι αισθήματα. Ήταν πολλοί άνθρωποι εκεί κοντά στον διαιτητή. Ρώτησα τον τέταρτο τι έγινε εκεί. Εμείς είχαμε λάβει αυστηρές οδηγίες για σεβασμό στον διαιτητή.

Στο ημίχρονο πήγαμε στα αποδυτήρια. Ήταν πολύ ενδιαφέρον αυτό που έγινε. Υπήρχαν και άλλοι άνθρωποι ίσως από τα γραφεία. Δέχθηκα παρατηρήσεις προσωπικά για ένα ερώτημα. Πρέπει να πω ότι είναι μία καλή ομάδα. Δεν έχει σχέση με τους παίκτες. Είναι ένας μεγάλος σύλλογος και δεν χρειάζονται τέτοια».

Για τις δηλώσεις του για Ολυμπιακό, το ότι επιμένει για τη διαιτησία και το σχόλιο του «για ένα πέναλτι που δεν θα το έδινε ούτε ο Πρίγκηπας Ουίλιαμ υπέρ της Μπέρνλι»: «Όχι, δεν υπάρχει έλλειψη σεβασμού ούτε ανάγκη παρέμβασης της UEFA. Υπήρχαν και μάρτυρες σε όσα έγιναν. Από σεβασμό στο ποδόσφαιρο λέω την αλήθεια.

Είπα πως ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα με τεράστια ιστορία. Εάν ο κύριος δεν θέλει να τα αναφέρει είναι δικό του θέμα. Μάλλον έκανα χρήση λάθος λέξεων. Πράγματα που έγινε υπέρ του Ολυμπιακού. Δεν εννοώ σπρώξιμο του Ολυμπιακού. Αυτό όντως δεν το χρειάζεται η ομάδα. Και τέλος ο Πρίγκηπας Ουίλιαμ είναι φαν του ράγκμπι. Δεν ασχολείται με το ποδόσφαιρο».

Για το κατά πόσον θεωρεί δίκαιο το σκορ: «Δεν θα μάθουμε ποτέ. Ήταν πολύ νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο. Το κομβικό σημείο ήταν πολύ νωρίς. Μέχρι τότε ήταν ισορροπημένη, δύσκολη και σκληρή αναμέτρηση. Κανείς δεν μπορεί να πει».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News