default-image

Ίδια φανέλα στην Ιταλία για τα θύματα της Γένοβας

Ποδόσφαιρο
Ίδια φανέλα στην Ιταλία για τα θύματα της Γένοβας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Ιταλία δεν έχει κοπάσει ο θρήνος για το θάνατο δεκάδων αθώων ψυχών μετά την κατάρρευση τμήματος της γέφυρας "Μοράντι" στη Γένοβα.

Το ιταλικό ποδόσφαιρο θα τιμήσει τα θύματα, καθώς στα ματς της 2ης αγωνιστικής της Serie A, όλοι οι παίκτες θα μπουν στο γήπεδο φορώντας μία φανέλα που θα έχει γραμμένη πάνω της την εξής φράση: "Η Γένοβα στην καρδιά".

Η φράση μάλιστα αυτή θα συνοδεύεται από ένα σχέδιο: τη διαλυμένη γέφυρα και μία καρδιά που έχει σχηματιστεί από πάρα πολλές μικρές καρδιές που αντιπροσωπεύουν τα άτομα που ενεπλάκησαν άθελά τους στο τραγικό δυστύχημα.

Σε αντίθεση μάλιστα με τα ματς της πρεμιέρας, αυτή τη φορά θα παραταχθούν στο γήπεδο και οι δύο ομάδες της πόλης της Γένοβας (είχαν αναβληθεί τα παιχνίδια τους λόγω της τραγωδίας), με την Τζένοα να υποδέχεται στο "Μαράσι" την Έμπολι και την Σαμπντόρια να παίζει εκτός έδρας με την Ουντινέζε.

Σημειώνεται πως πέρα από την παραπάνω συμβολική χειρονομία, η ιταλική λίγκα θα βοηθήσει τους ανθρώπους που χτυπήθηκαν από την τραγωδία και με έμπρακτο τρόπο, συγκεντρώνοντας -όπως ανακοίνωσε- ένα οικονομικό ποσό για την ενίσχυσή τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News