default-image

Οι λόγοι που «Μπερναμπέου» και «Καμπ Νόου» δεν ήταν γεμάτα στην πρεμιέρα

Ποδόσφαιρο
Οι λόγοι που «Μπερναμπέου» και «Καμπ Νόου» δεν ήταν γεμάτα στην πρεμιέρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η απώλεια του Κριστιάνο Ρονάλντο κόστισε σε πρεστίζ στη Ρεάλ...

H Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης άρχισαν με το "δεξί" τις υποχρεώσεις τους στο νέο πρωτάθλημα, επικρατώντας 3-0 της Αλαβές και 2-0 της Χετάφε αντίστοιχα. Ωστόσο, εντύπωση προκάλεσε η χαμηλή προσέλευση κόσμου στο "Καμπ Νόου" και στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου", παρά το γεγονός πως επρόκειτο για την πρεμιέρα της νέας σεζόν.

Συγκεκριμένα, στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" (χωρητικότητας 81.044 θεατών) κόπηκαν 48.446 εισιτήρια, ενώ στο "Καμπ Νόου" (χωρητικότητας 99.354 θεατών) είδαν την αναμέτρηση μόλις 52.356 θεατές. Πρόκειται για αρνητικό ρεκόρ δεκαετίας για τις δύο ομάδες.

Με αφορμή τη συζήτηση γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα, η "Marca" παρουσίασε τους σημαντικότερους λόγους που τα δύο γήπεδα ήταν ουσιαστικά μισοάδεια, παρότι αυτή η περίοδος θεωρείται ιδιαίτερα τουριστική για τις δύο πόλεις κι άρα οι αγώνες των "Μπάρτσα" και Ρεάλ προσελκύουν κόσμο.

1. Η έλλειψη εντυπωσιακών μεταγραφών

Η απώλεια του Κριστιάνο Ρονάλντο κόστισε σε πρεστίζ στη Ρεάλ, η οποία, μέχρι στιγμής, δεν έχει καλύψει το κενό του με κάποιο δυνατό όνομα. Γενικότερα, οι ελάχιστες μεταγραφικές κινήσεις και πιο συγκεκριμένα η μη απόκτηση κάποιου σούπερ σταρ έχει παίξει το ρόλο της και έχει δημιουργήσει απογοήτευση στην τάξη των φίλων της ομάδας.

Στον αντίποδα, η Μπαρτσελόνα κινήθηκε πιο δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι, αποκτώντας τους Μαλκόμ, Αρτούρο Βιδάλ, Αρτούρ και Τομά Λενγκλέ. Όμως, απ' ό,τι φαίνεται, οι κινήσεις δεν ενθουσίασαν ιδιαίτερα τους φιλάθλους, όπως για παράδειγμα είχε συμβεί με τον Φιλίπε Κοουτίνιο τον περασμένο Ιανουάριο.

2. Η ώρα διεξαγωγής των αγώνων

Και οι δύο αναμετρήσεις άρχισαν στις 21:15 ώρα Ισπανίας (23:15 ώρα Ελλάδας), το Σάββατο (η Μπαρτσελόνα) και την Κυριακή (η Ρεάλ). Η ώρα διεξαγωγής αποτέλεσε σίγουρα ανασταλτικό παράγοντα ανασταλτικό παράγοντα, ειδικά από την στιγμή που δεν ήταν κάποιο κρίσιμο ματς με μεγάλο ενδιαφέρον.

3. Το υψηλό κόστος του εισιτηρίου

Τέλος, για αγώνα με ομάδες χαμηλής δυναμικότητας, όπως είναι η Αλαβές και η Χετάφε, τα 40 έως 125 ευρώ που κόστιζαν τα εισιτήρια θεωρήθηκαν από πολλούς υπερβολικά. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως τα εν λόγω γήπεδα επισκέπτονται πολλές οικογένειες.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News