default-image

Νίκη της Μπαρτσελόνα με νέο ιστορικό γκολ του Μέσι

Ποδόσφαιρο
Νίκη της Μπαρτσελόνα με νέο ιστορικό γκολ του Μέσι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Tο υπ' αριθμόν 6.000 γκολ για τη Μπαρτσελόνα στο ισπανικό πρωτάθλημα πέτυχε χθες το βράδυ ο Λιονέλ Μέσι. Ο σκόρερ ίδιος, αλλά μετά από μία ενδιάμεση πορεία που κατέκτησε τα πάντα με την Μπαρτσα. Ο Λιο σημείωσε και αυτό το σημαδιακό τέρμα των "μπλαουγκράνα" στην ιστορία της Primera Division και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη με 3-0 επί της Αλαβές στο "Καμπ Νόου".

Το "τρίποντο" δεν ήρθε καθόλου εύκολα για τους Καταλανούς, που παρατάχθηκαν με όλα τα θερινά μεταγραφικά αποκτήματα (Αρτούρ, Αρτούρο Βιδάλ, Μάλκομ, Κλεμάν Λενγκλέ) στον πάγκο. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έδειξε εμπιστοσύνη στον Ουσμάν Ντεμπελέ για την ενδεκάδα και ο Γάλλος επιθετικός "απάντησε" με σωρεία τελικών προσπαθειών και ευκαιρίες που θα έπρεπε να τις μετατρέψει σε γκολ.

Η λύση τελικά ήρθε από τον συνήθη ύποπτο, τον Αργεντινό αρχισκόρερ του συλλόγου, ο οποίος στο 64ο λεπτό εκτέλεσε φάουλ κάτω από το τείχος των Βάσκων, που μέχρι εκείνη τη στιγμή στέκονταν πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο. Η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα και με 384 γκολ στο πρωτάθλημα, ο Μέσι πλέον είναι υπεύθυνος για το 6,4% των συνολικών τερμάτων του συλλόγου στην κατηγορία. Στο 83ο λεπτό, ο Φιλίπε Κοουτίνιο πήρε την μπάλα στη μεγάλη περιοχή, απέφυγε δύο αντιπάλους και με ωραίο σουτ έκανε το 2-0, ενώ στις καθυστερήσεις ο Μέσι διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (4-4-2): Τερ Στέγκεν, Σεμέντο (46' Κοουτίνιο), Πικέ, Ουμτιτί, Άλμπα, Ρομπέρτο, Μπουσκέτς (85' Βιδάλ), Ράκιτιτς, Ντεμπελέ (77' Αρτούρ), Σουάρες, Μέσι

ΑΛΑΒΕΣ (4-5-1): Πατσέκο, Μαρτίν, Λαγκάρδια, Μαριπάν, Ντουάρτε, Γκόμεθ, Γουακάσο, Τόρες (68' Τόρες), Γκαρθία, Χόνι (Μπαστόν), Σομπρίνο (71' Μπούργι)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News