default-image

Κληρώνει σήμερα για ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό  

Αθλητισμός
Κληρώνει σήμερα για ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σημαντική είναι η σημερινή μέρα για ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός καθώς θα μάθουν τους αντιπάλους τους στα πλέι οφ του Champions και Europa League. Οι δύο κληρώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Νιόν της Ελβετίας στις 13:00 και στις 14:30 αντίστοιχα.

Η ΑΕΚ βρίσκεται στο «μονοπάτι» των πρωταθλητών στα πλέι οφ του Champions League και έχει τοποθετηθεί στους «ισχυρούς». Έτσι εφόσον αποκλείσει τη Σέλτικ, θα αντιμετωπίσει στα πλέι οφ την ελβετική Γιουνγκ Μπόις ή ένα νικητή από τα ζευγάρια Καραμπάχ-ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, Μάλμε -Βίντι και Ερυθρός Αστέρας-Σπαρτάκ Τρνάβα. Εάν, όμως, η Ένωση αποκλειστεί θα συνεχίσει το ευρωπαϊκό… ταξίδι της στα πλέι οφ του Europa League.

Από την πλευρά του, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στο δρόμο με τους μη πρωταθλητές του Champions League και, εφόσον αποκλείσει τη Σπαρτάκ Μόσχας, θα τοποθετηθεί στους «ανίσχυρους» για τα πλέι οφ. Έτσι θα κληθεί να αντιμετωπίσει μια ομάδα από τα ζευγάρια Μπενφίκα – Φενερμπαχτσέ και Ντιναμό Κιέβου – Σλάβια Πράγας. Μαζί με τον ΠΑΟΚ στους ανίσχυρους θα είναι και το ζευγάρι Άγιαξ – Σταντάρ Λιέγης.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι τα προηγούμενα χρόνια η UEFA είχε αποφασίσει να μην αγωνίζονται μεταξύ τους ομάδες από την Ρωσία και την Ουκρανία. Κάτι που θα σημαίνει πως ουσιαστικά ο αντίπαλος του ΠΑΟΚ θα προκύψει με ορισμό και θα είναι ο νικητής του ζευγαριού Μπενφίκα- Φενέρμπαχτσε.

Η κλήρωση για τα πλέι οφ του Europa League θα αρχίσει στις 14:30 ώρα Ελλάδας. Αυτή η κλήρωση ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό, και οι «ερυθρόλευκοι» σε περίπτωση που περάσουν τη Λουκέρνη θα αντιμετωπίσουν έναν νικητή από τα ζευγάρια Λειψία-Κραϊόβα, Χιμπέρνιαν -Μόλντε, Σπαρτάκ Σουμπότιτσα-Μπρόντμπι, Στουρμ Γκρατς-ΑΕΚ Λάρνακας και Μπασακσεχίρ-Μπέρνλι.

Από την πλευρά της, η ΑΕΚ, εφόσον αποκλειστεί από τη Σέλτικ στο Champions League, τότε θα αντιμετωπίσει στα πλέι οφ του Europa League ένα νικητή από τα ζευγάρια Λουντογκόρετς Ράζγκραντ–Ζρίνσκι, Σερίφ Τιράσπολ–Βαλούρ Ρέικιαβικ, Σπάρτακς Γιούρμαλα–Σούντουβα, Δε Νιού Σέιντς-Μίντιλαντ και Τορπέντο Κουτάισι–Κουκέσι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News