default-image

Με Αγουέρο πρωταθλήτρια στο Community Shield η Μάντσεστερ Σίτι

Αθλητισμός
Με Αγουέρο πρωταθλήτρια στο Community Shield η Μάντσεστερ Σίτι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μάντσεστερ Σίτι δεν άφησε περιθώριο αμφισβήτησης ούτε στη νέα Τσέλσι του Μαουρίτσιο Σάρι και επικράτησε με 2-0 στο "Γουέμπλεϊ" για το Community Shield. Πρωταγωνιστής της συνάντησης ο Σέρχιο Αγκουέρο, ο οποίος σημείωσε και τα δύο γκολ.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα χρησιμοποίησε στη βασική ενδεκάδα το μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα του καλοκαιριού, τον Ριγιάντ Μαχρέζ, όπως έπραξε και ο Ιταλός ομόλογός του με τον Ζορζίνιο.

Αμφότεροι παρέταξαν τις ομάδες τους με 4-3-3, προτίμησαν τους αναπληρωματικούς τερματοφύλακες και έδειξαν εμπιστοσύνη σε δύο νεαρούς παίκτες, τους Φίλιπ Φόντεν και Κάλουν Χάντσον Οντόι.

Οι "πολίτες" είχαν περισσότερο την μπάλα, αν και οι δύο ομάδες πίεζαν ψηλά. Στο 13ο λεπτό, μία καλή προσπάθεια του Φόντεν κι ένα λάθος του Αντόνιο Ρίντιγκερ έφεραν τον Αγκουέρο σε θέση βολής για το 1-0.

Η Τσέλσι δεν απάντησε, παρά τις προσπάθειες του Χάντσον Οντόι, με συνέπεια ο έτερος νεαρός του γηπέδου, ο Φόντεν, μαζί με τον Μπερνάρντο Σίλβα, να απειλούν διαρκώς με τις κάθετες πάσες τους.

Το 1ο ημίχρονο ήταν κακό και ο Γκουαρδιόλα απέσυρε τον Λερουά Σανέ για λογαριασμό του Ιλκάι Γκιουντογκάν στην ανάπαυλα. Η Σίτι βελτιώθηκε και άρχισε να δοκιμάζει περισσότερο τα αντανακλαστικά του Γουίλι Καμπαγέρο. Ο Αγκουέρο έχασε τετ α τετ στο 50', αλλά στο 58' διπλασίασε τα τέρματά του από κάθετη του Σίλβα, φτάνοντας τα 201 γκολ με τη φανέλα της Σίτι.

Ο Σάρι έριξε στον αγώνα τους Γουίλιαν και Ντάνι Ντρίνκγουοτερ, λίγο αργότερα τον Τάμι Έιμπραχαμ, όμως η Τσέλσι δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες ακόμα κι όταν βγήκε ο αόρατος Άλβαρο Μοράτα.

Η Σίτι συνέχισε να είναι καταιγιστική και να σουτάρει από καλές θέσεις, όμως ο Καμπαγέρο δεν δέχθηκε άλλο τέρμα και το 2-0 παρέμεινε μέχρι τέλους.

Αυτή ήταν η 5η φορά που οι "πολίτες" κατακτούν το συγκεκριμένο τρόπαιο και η πρώτη που το τρόπαιο καταλήγει στους πρωταθλητές Αγγλίας μετά από το 2013.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Μπράβο, Γουόκερ, Στόουνς (90+5' Γκομές), Λαπόρτ (86' Οταμέντι), Μεντί, Φερναντίνιο, Φόντεν (76' Ντίαθ), Μαχρέζ (68' Ζεζούς), Μπ. Σίλβα, Αγκουέρο (80' Κομπανί), Σανέ (46' Γκιουντογκάν)

ΤΣΕΛΣΙ: Καμπαγέρο, Αθπιλικουέτα, Ρίντιγκερ, Λουίζ, Αλόνσο, Μπάρκλεϊ, Ζορζίνιο, Φάμπρεγας (60' Ντρίνκγουοτερ), Πέδρο (79' Μόουζες), Μοράτα (69' Έιμπραχαμ), Χάντσον Οντόι (60' Γουίλιαν)

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News