default-image

Οι 11 υποψήφιοι της FIFA για «προπονητής της χρονιάς»

Ποδόσφαιρο
Οι 11 υποψήφιοι της FIFA για «προπονητής της χρονιάς»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η FIFA γνωστοποίησε τις 11 υποψηφιότητες για τον τίτλο του καλύτερου προπονητή της σεζόν που ολοκληρώθηκε. Από τους έντεκα υποψήφιους, οι πέντε είναι Μουντιαλικοί προπονητές. Συμμετείχαν με εθνικές ομάδες στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας που ολοκληρώθηκε με τη Γαλλία να σηκώνει το βαρύτιμο τρόπαιο.

Πρόκειται για τους Ντιντιέ Ντεσάμπ (Γαλλία), Ζλάτικο Ντάλιτς (Κροατία), Στάνισλαβ Τσερτσέσοβ (Ρωσία), Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ (Αγγλία) και Ρομπέρτο Μαρτίνεθ (Βέλγιο). Είναι δηλαδή οι τέσσερις κόουτς που έφτασαν έως τα ημιτελικά και ο Τσερτσέσοβ που έκανε την έκπληξη με την οικοδέσποινα και έφτασε έως τους "8".

Οι υπόλοιπες υποψηφιότητες: Ζινεντίν Ζιντάν (Ρεάλ Μαδρίτης), Ερνέστο Βαλβέρδε (Μπαρτσελόνα), Ντιέγκο Σιμεόνε (Ατλέτικο Μαδρίτης), Πεπ Γκουαρδιόλα (Μάντσεστερ Σίτι), Μασιμιλιάνο Αλέγκρι (Γιουβέντους) και Γιούργκεν Κλοπ (Λίβερπουλ).

Οι έντεκα υποψήφιοι επελέγησαν μέσα από πάνελ ειδικών, ενώ οι τρεις φιναλίστ θα "μονομαχήσουν" κατόπιν ψηφοφορίας δημοσιογράφων, αρχηγών εθνικών ομάδων, ομοσπονδιακών προπονητών και του κοινού που ψηφίζει μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Ο νικητής θα ανακοινωθεί σε gala που θα γίνει στις 24 Σεπτεμβρίου στο Λονδίνο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News