default-image

Αυτή ήταν Βραζιλία και πέρασε στους «8», με νίκη 2-0 επί του Μεξικό

Αθλητισμός
Αυτή ήταν Βραζιλία και πέρασε στους «8», με νίκη 2-0 επί του Μεξικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βραζιλία συνδύασε ουσία και πολύ καλό ποδόσφαιρο και φαίνεται ότι «φορτσάρει» την κατάλληλη στιγμή στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Η «σελεσάο» επικράτησε 2-0 του Μεξικό και επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί, έχοντας το Νεϊμάρ σε μεγάλα κέφια.

Οι Λατινοαμερικάνοι θα αντιμετωπίσουν στα προημιτελικά το νικητή της αναμέτρησης Βέλγιο-Ιαπωνία.

Το Μεξικό ήταν εκείνο που απείλησε πρώτο με τον Λοσάνο μόλις στο 2’ να βρίσκεται σε θέση βολής και τον Μιράντα να απομακρύνει αποσοβώντας τον κίνδυνο. Η Βραζιλία ισοφάρισε τις… ευκαιρίες στο 5’ με τον Νεϊμάρ να δοκιμάζει από μακριά το πλασέ και τον Οτσόα να απομακρύνει παρότι αρχικά έδειξε να μπερδεύεται.

Οι δύο αντίπαλοι δεν έδειχναν την παραμικρή σκοπιμότητα, με το Μεξικό να είναι αυτό που έδειχνε να πατά καλύτερα στο ματς, αλλά την Βραζιλία να είναι εκείνη που έχει τις ευκαιρίες. Έτσι στο 25’ ο Νεϊμάρ έκανε… μυθική τρίπλα στον Άλβαρες, με το πλασέ του ωστόσο να σταματά πάνω στον Οτσόα. Μάλιστα, η σελεσάο είχε νέα ευκαιρία ένα λεπτό αργότερα με τον Ζεσούς να κάνει το σουτ στην κίνηση από το ύψος της μικρής περιοχής και τον Μάρκες να απομακρύνει.

Η σελεσάο έψαχνε το γκολ πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους και στο 33’ κατάφερε να απειλήσει και πάλι με τον Ζεσούς κάνει τη σέντρα σουτ, τον Οτσόα να μην διώχνει σωστά και τη μπάλα να περνά από πολλά σώματα, πριν απομακρυνθεί από την περιοχή των μεξικάνων. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η εικόνα του ματς άλλαξε με τους βραζιλιάνους να έχουν την κατοχή και να κλείνουν το Μεξικό στα καρέ του κυνηγώντας το γκολ που θα τους έδινε το προβάδισμα πριν την ανάπαυλα. Τελικά αυτό δεν έγινε με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια χωρίς τέρματα (0-0).Από το σημείο που τελείωσε το πρώτο μέρος, ξεκίνησε και το δεύτερο. Η Βραζιλία έδειχνε μεγαλύτερη φρεσκάδα και έμοιαζε να βρίσκεται πιο κοντά στο γκολ. Κι αν η προσπάθεια του Κοουτίνιο στο 48’ αποτέλεσε την… προειδοποίηση, δεν συνέβη το ίδιο με αυτή του Νεϊμάρ στο 51’. Σε εκείνο το σημείο ο σουπερ σταρ της σελεσάο πάτησε στον Γουίλιαν, ο οποίος από αριστερά έκανε το παράλληλο γύρισμα με τον παίκτη της Παρί να σπρώχνει με προβολή τη μπάλα στην κενή εστία, να κάνει το 1-0 και να βάζει τις βάσεις για την πρόκριση της Βραζιλίας στην οκτάδα.

Η… δουλειά είχε γίνει, ωστόσο οι βραζιλιάνοι δεν έδειχναν διατεθειμένοι να κατεβάσουν ταχύτητα και συνέχισαν να απειλούν αρχικά με τον Παουλίνιο στο 59’ και εν συνεχεία με τον Γουίλιαν στο 64’. Και στις δύο περιπτώσεις ωστόσο ο Οτσόα είχε απάντηση κρατώντας το Μεξικό ζωντανό στο ματς. Μετά το 75’ ωστόσο η σελεσάο οπισθοχώρησε στο γήπεδο, δίνοντας μέτρα στους παίκτες του Οσόριο που δεν είχαν άλλη επιλογή από το να βγουν στην επίθεση και να κυνηγήσουν το τέρμα της ισοφάρισης. Η κούραση είχε αρχίσει πλέον να κάνει την εμφάνισή της για τα καλά, κάτι που φαινόταν ξεκάθαρα στις επιλογές των παικτών των δύο αντιπάλων.

Η… δουλειά είχε γίνει, ωστόσο οι βραζιλιάνοι δεν έδειχναν διατεθειμένοι να κατεβάσουν ταχύτητα και συνέχισαν να απειλούν αρχικά με τον Παουλίνιο στο 59’ και εν συνεχεία με τον Γουίλιαν στο 64’. Και στις δύο περιπτώσεις όμως, ο Οτσόα είχε απάντηση κρατώντας το Μεξικό ζωντανό στο ματς. Μετά το 75’ ωστόσο η σελεσάο οπισθοχώρησε στο γήπεδο, δίνοντας μέτρα στους παίκτες του Οσόριο που δεν είχαν άλλη επιλογή από το να βγουν στην επίθεση και να κυνηγήσουν το τέρμα της ισοφάρισης. Η κούραση είχε αρχίσει πλέον να κάνει την εμφάνισή της για τα καλά, κάτι που φαινόταν ξεκάθαρα στις επιλογές των παικτών των δύο αντιπάλων.

Η Βραζιλία είχε ορθώσει… τείχος μπροστά από την εστία του Άλισον, με το Μεξικό να μην μπορεί να απειλήσει, παρά το γεγονός πως είχε βγει μαζικά μπροστά μήπως και στείλει το παιχνίδι στην παράταση. Σε μία από τις τελευταίες στιγμές του ματς λοιπόν, στο 89’ ο Νεϊμάρ βγήκε στην κόντρα προσπάθησε να τελειώσει τη φάση με το μυτάκι, με τον Οτσόα να βρίσκει τρόπο να αποκρούσει τη μπάλα και τον Φιρμίνο από κοντά να στέλνει τη μπάλα για δεύτερη φορά τη μπάλα στα μεξικάνικα δίχτυα, σφραγίζοντας την πρόκριση της «σελεσάο».

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Τίτε): Άλισον, Φάγκνερ, Τιάγκο Σίλβα, Μιράντα, Φιλίπε Λουίζ, Γουίλιαν (90’ Μαρκίνιος), Παουλίνιο (80’ Φερναντίνιο), Κασεμίρο, Νεϊμάρ, Φελίπε Κοουτίνιο (86’ Φιρμίνο), Γκάμπριελ Ζεσούς.

ΜΕΞΙΚΟ (Χουάν Κάρλος Οσόριο): Οτσόα, Άλβαρες (55’ Τζόναθαν Ντος Σάντος), Αγιάλα, Σαλσέδο, Γκαγιάρδο, Έρέρα, Μάρκες (46’ Λαγιούν), Γκουαρδάδο, Κάρλος Βέλα, Λοσάνο, Ερνάντες (60’ Χιμένες).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News