default-image

Ανακοίνωσε την αποχώρηση από την Σταντάρ ο Σα Πίντο

Ποδόσφαιρο
Ανακοίνωσε την αποχώρηση από την Σταντάρ ο Σα Πίντο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

H αναμέτρηση στο "Stade du Pays de Charleroi" ήταν η τελευταία του Πορτογάλου προπονητή, Ρικάρντο Σα Πίντο, στον πάγκο της Σταντάρ. Ο Ίβηρας ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας της Λιέγης το περασμένο καλοκαίρι (2017) όταν εγκατέλειψε μεσούσης της θερινής προετοιμασίας τον πάγκο του Ατρόμητου (τον διαδέχθηκε στον πάγκο των Περιστεριωτών ο Νταμίρ Κάναντι).

Ο Σα Πίντο κατέκτησε με τους "ρουζ" το Κύπελλο Βελγίου, καθώς νίκησε στην παράταση (1-0) την Γκενκ στον τελικό των Βρυξελλών, ενώ τελείωσε το πρωτάθλημα στη δεύτερη θέση (η Σταντάρ θα συμμετάσχει στα προκριματικά του Champions League της επόμενης σεζόν).

Λίγο μετά την ανακοίνωση αποχώρησής του, σύμφωνα με τον sport24.gr ,  ήδη κυκλοφόρησαν τα πρώτα δημοσιεύματα για τον επόμενο επαγγελματικό του σταθμό. Σύμφωνα με βελγικά και γαλλικά δημοσιεύματα φέρεται υποψήφιος για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Ναντ καθώς η συγκεκριμένη θέση είναι "ορφανή" μετά την αποχώρηση του Κλάουντιο Ρανιέρι (τα "καναρίνια" είχαν πρόσφατα Πορτογάλο τεχνικό, τον Σέρζιο Κονσεϊσάο).

Ο πρώην τεχνικός ΟΦΗ και Ατρόμητου - συνεργάστηκε στη Λιέγη με τους Κουτρουμπή, Λαΐφη, Τσίμιροτ, Καρσελά, Εμποκού - ανέφερε στην αποχαιρετιστήρια δήλωσή του από τον προσωπικό του λογαριασμό στα social media: "Η σεζόν τελείωσε. Ευχαριστώ τους παίκτες και τους οπαδούς για τη φανταστική σεζόν. Σχηματίσαμε μια απίστευτη οικογένεια, είμαι υπερήφανος που δούλεψα μαζί σας. Μαζί κατακτήσαμε το Κύπελλο Βελγίου. Μαζί, εξασφαλίσαμε τη συμμετοχή μας στα προκριματικά του Champions League".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News