default-image

Κυπελλούχος Αγγλίας η Τσέλσι, νίκησε 1-0 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ  

Ποδόσφαιρο
Κυπελλούχος Αγγλίας η Τσέλσι, νίκησε 1-0 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φινάλε με κούπα για Τσέλσι. Στη… σκακιέρα του «Γουέμπλεϊ», επικράτησε 1-0 της Μάντσεστερ Γ. με τον Αζάρ να κάνει τη διαφορά από την άσπρη βούλα στον τελικό του FA Cup. Χωρίς τίτλο φέτος ο Μουρίνιο.

Οι Λονδρέζοι επικράτησαν 1-0 των «κόκκινων διαβόλων» στον τελικό του FA Cup στο «Γουέμπλεϊ» και κατέκτησε το όγδοο τρόπαιο της ιστορίας τους και το πρώτο (για τον συγκεκριμένο θεσμό) από το ονειρικό γι’ αυτούς (λόγω του Champions League) 2012.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Εντέν Αζάρ, ο οποίος έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των «μπλε» στο 21’ με πέναλτι, που κέρδισε ο ίδιος λίγο πριν από τον Τζόουνς.

Χωρίς τίτλο έμεινε φέτος ο «Special One» και κατά συνέπεια και η ομάδα του, που έχασε την ευκαιρία να «πιάσει» σε κατακτήσεις FA Cup την Άρσεναλ, που είναι στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας με 13 τρόπαια.

Το ματς

Σε μια «μονομαχία» που έκανε… μπαμ πριν ξεκινήσει ότι θα ήταν πολύ «σφιχτή», η Τσέλσι μπήκε πιο δυνατά και με μεγαλύτερη διάθεση να δημιουργήσει. Το… αναγνωριστικό παιχνίδι διήρκεσε λίγο παραπάνω από το συνηθισμένο και οι Λονδρέζοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης, που ήρθε στο 9’. Ο Αζάρ προκάλεσε ανησυχία στην άμυνα των «κόκκινων διαβόλων», αλλά ο Ντε Χέα καθάρισε μετά το πλασέ του Βέλγου.

Το παιχνίδι ήταν αρκετά φτωχό σε καλές φάσεις, αλλά πολύ πλούσιο σε λάθη στον χώρο του κέντρου, με αποτέλεσμα να μην προσφέρουν θέαμα οι δύο ομάδες. Η ομάδα του Μουρίνιο πήρε σταδιακά την κατοχή της μπάλας και πριν το εικοσάλεπτο πήγε στο 57%-43%. Ωστόσο, έλειπε η ουσία -σε ένα, πάντως, ισορροπημένο μπρα ντε φερ μέχρι εκείνο το σημείο-, που την είχε η Τσέλσι. Η ταχύτητα του Αζάρ, που έβγαινε αρκετά συχνά κάθετα και ανάμεσα στα δύο αργά στόπερ της Γιουνάιτεντ ήταν ένα θέμα και αυτό φάνηκε στη φάση από την οποία «γεννήθηκε» το 1-0.

Ο Τζόουνς χρειάστηκε δύο αντικανονικά μαρκαρίσματα για να σταματήσει τον Βέλγο, που λίγο μετά νίκησε με άνεση τον Ντε Χέα στέλνοντας την μπάλα στη δεξιά γωνία και τον Ισπανό στην αντίθεση στην εκτέλεση από τα έντεκα βήματα. Στη συνέχεια, η Τσέλσι έδωσε μέτρα στον αντίπαλό της και απέκτησε πιο παθητικό ρόλο, με την ομάδα του Μουρίνιο να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά να μην καταφέρνει να φτιάξει αρκετές καλές φάσεις μέχρι την ανάπαυλα ή τέλος πάντων τόσες, όσες χρειαζόταν για να ισοφαρίσει.

Η κεφαλιά του Πογκμπά (27’) δεν βρήκε στόχο ελέω Ρούντιγκερ και το σουτ του (30’) Γάλλου έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα. Ο Τζόουνς λίγο έλειψε να… ρεφάρει στο 45’, αλλά η κεφαλιά του από δύσκολη θέση έστειλε την μπάλα εκτός.

Αισθητά διαφορετικό ήταν το δεύτερο μέρος, που έμοιαζε κάπως με το δεύτερο μισό του α’ ημιχρόνου. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε την κατοχή της μπάλας, με την Τσέλσι να έχει… οχυρωθεί πίσω, έχοντας ως στόχο να κλείσει όλους τους διαδρόμους για τους δευτεραθλητές Αγγλίας, που παρουσίασαν καλό πρόσωπο στο δεύτερο μέρος, αλλά τα χάλασαν στην τελική προσπάθεια. Γυρόφερναν στην περιοχή του Κουρτουά. Όπως συνέβη στο 56’ με τον Ράσφορντ, που βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά νικήθηκε από τον Βέλγο πορτιέρο, που είπε όχι στο 63’ και στον Τζόουνς σε πολύ καλή κεφαλιά. Στην πορεία της φάσης, ο Σάντσες έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ήταν σε αντικανονική θέση.

Όχι μόνο δεν ήρθε η ισοφάριση για τη Γιουνάιτεντ, παραλίγο να γίνει και το 2-0 με τον Μάρκος Αλόνσο στο 70’, που εκτέλεσε με το κακό του πόδι, από εξαιρετική θέση. Ράσφορντ (71’), Μαρσιάλ (81’) συνάντησαν και πάλι τείχος μπροστά τους και ο Πογκμπά κυριάρχησε στον αέρα στο 83’, αλλά ήταν άστοχος με αποτέλεσμα να παραμένει το 1-0 μέχρι τέλους.

ΤΣΕΛΣΙ (5-3-2): Κουρτουά, Μόουζες, Αθπιλικουέτα, Κέιχιλ, Ρίντιγκερ, Μάρκος Αλόνσο, Καντέ, Φάμπρεγας, Μπακαγιοκό, Αζάρ (90'+1 Ουίλιαν), Ζιρού (89' Μοράτα).

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ (4-3-3): Ντε Χέα, Βαλένσια, Σμόλινγκ, Φιλ Τζόουνς (87' Μάτα), Άσλεϊ Γιανγκ, Μάτιτς, Άντερ Ερέρα, Πογκμπά, Λίνγκαρντ (73' Μαρσιάλ), Αλέξις Σάντσες, Ράσφορντ (73' Λουκακού).

Πηγή: sportfm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News