default-image

Η Ατλέτικο Μαδρίτης κατάκτησε το τρόπαιο του Europa league

Ποδόσφαιρο
Η Ατλέτικο Μαδρίτης κατάκτησε το τρόπαιο του Europa league

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ατλέτικο Μαδρίτης βρίσκεται ξανά στην ελίτ της Ευρώπης. Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε ήταν εντυπωσιακή και επικρατώντας με 0-3 της Μαρσέιγ στη Λιόν κατάκτησε το τρόπαιο του Europa League. Εξαιρετική εμφάνιση από τον Αντουάν Γκριεζμάν, ο οποίος πήρε από το... χεράκι την ομάδα του και την οδήγησε σε ακόμα ένα τρόπαιο.

Οι Μασσαλοί μπήκαν… φουριόζοι στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στο 4’ έχασαν την πρώτη τους καλή στιγμή. Ο Παγιέτ βρήκε κάθετα τον Ζερμέν , εκείνος βγήκε απέναντι στον Όμπλακ, όμως το πλασέ του έφυγε άουτ. Την ίδια κατάληξη όμως είχε και η προσπάθεια του Ραμί πέντε λεπτά αγνότερα, όταν η μπάλα έφτασε στα πόδια του στο ύψος της περιοχή, όμως το πλασέ που πραγματοποίησε πέρασε άουτ.

Η Μαρσέιγ συνέχισε να πιέζει και στο 12’ ο Σαρ δοκίμασε με το δεξί εκτός περιοχής αλλά δε μπόρεσε να προβληματίσει τον Όμπλακ, με την απάντηση από πλευράς Ατλέτικο να έρχεται στο 15’, όταν ο Κόκε σούταρε εν κινήσει με τη μπάλα να φεύγει δίπλα από τα δοκάρια του Μανταντά.

Ξεπέρασε το κακό ξεκίνημα η Ατλέτικο

Η Ατλέτικο έδειχνε να ξεπερνάει το κακό ξεκίνημα και στο 21’ στην πρώτη της μεγάλη φάση, που προήλθε από το λάθος του Ανγκισά, πήρε προβάδισμα στο σκορ. Ο Μανταντά με τα πόδια έδωσε στον Ζαμπό Ανγκισά, εκείνος έκανε λάθος κοντρόλ, ο Γκριεζμάν το εκμεταλλεύτηκε και στο τετ-α-τετ πλάσαρε τον τερματοφύλακα των Μασσαλών δίνοντας προβάδισμα στους «ροχιμπλάνκος»!

Η Μαρσέιγ προσπάθησε να απαντήσει άμεσα, όμως η ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Οκάμπος πέρασε άουτ στο 24’, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Όμπλακ μπόκαρε προ του Ζερμέν ο οποίος ήταν μόνος του στη μικρή περιοχή.

Από κείνο το σημείο ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε αισθητά, η Ατλέτικο έδωσε χώρο στην Μαρσέιγ, με τους Μασσαλούς όμως να μην εκμεταλλεύονται την ισχνή υπεροχή τους και το 0-1 έμεινε για τα πρώτα 45 λεπτά.

Το τελείωσε στην επανάληψη

Η Ατλέτικο, έχοντας το προβάδισμα από το πρώτο μέρος, μπήκε αποφασισμένη στην επανάληψη να το τελειώσει από νωρίς, μην αφήνοντας περιθώρια στην αντίπαλό της. Και έτσι κι έγινε. Στο 49’, Κόκε και Γκριεζμάν άλλαξαν τη μπάλα, ο Γάλλος μπήκε μέσα στην περιοχή και με άψογο πλασέ νίκησε τον Μανταντά, διπλασίασε τα τέρματα για τους Ισπανούς και κλείδωσε τη νίκη.

Λίγο αργότερα οι «ροχιμπλάνκος» λίγο έλειψαν να πετύχουν ακόμα ένα τέρμα, ωστόσο στο 53’ η κεφαλιά του Γκοντίν πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Μανταντά, έπειτα από το κόρνερ του Γκριεζμάν.

Δοκάρι Μήτρογλου, γκολ η Ατλέτικο

Ο Κώστας Μήτρογλου δεν ξεκίνησε στην αναμέτρηση, ο Γκαρσία τον… επιστράτευσε στο 74ο λεπτό, με τον Έλληνα επιθετικό στο 81’ ο Σαρ έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Μήτρογλου πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας, ωστόσο η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι της εστίας του Όμπλακ, ενώ έπειτα οι αμυντικοί του απομάκρυναν.

Η Μαρσέιγ πίεζε αρκετά στα τελευταία λεπτά και στο 83’ το σουτ του Αμαβί στην κίνησε δεν ανησύχησε τον τερματοφύλακα της Ατλέτικο, ενώ ο Γκάμπι με διαγώνιο σουτ από θέση δεξιά στην περιοχή νίκησε τον Ματαντά, έκανε το 0-3 και σφράγισε την κατάκτηση του τροπαίου.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Μαρσέιγ: Μανταντά, Σαρ, Ραμί, Λουίς Γκουστάβο, Αμαβί, Ζαμπό-Ανγκισά, Σανσόν, Τοβάν, Παγιέτ (32’ λ.τρ. Μαξίμ Λόπεζ) , Οκάμπος (55’ Νζιέ), Ζερμέν (74’ Μήτρογλου).

Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ, Βρσάλικο (46’ Χουάνφραν), Γοδίν, Χιμένες, Λούκας, Κόκε, Γκάμπι, Σαούλ Νίγκεθ, Άνχελ Κορέα (88’ Παρτέι), Ντιέγο Κόστα, Γκριεζμάν (90’ Τόρες).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News