default-image

Στον μεγάλο τελικό με Ρεάλ Μ. η Λίβερπουλ, παρά την ήττα από Ρόμα

Αθλητισμός
Στον μεγάλο τελικό με Ρεάλ Μ. η Λίβερπουλ, παρά την ήττα από Ρόμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα ακόμη εκπληκτικό παιχνίδι έγινε απόψε στο «Ολίμπικο» της Ρώμης για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, με τη Λίβερπουλ να παίρνει την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η αγγλική ομάδα ηττήθηκε 4-2 από την Ρόμα, που κατάφερε να πάρει τη νίκη σκοράροντας δύο γκολ μετά το 85’, όμως αυτό δεν είχε αντίκρισμα σε ότι αφορά το… εισιτήριο για το ραντεβού της 26ης Μαΐου στο Κίεβο.

Οι "κόκκινοι" επιστρέφουν σε τελικό μετά από 11 χρόνια και την ήττα τους απ' τη Μίλαν στην Αθήνα (2007). Θα διεκδικήσουν το 6ο τους τρόπαιο, καθώς στις 7 φορές που το διεκδίκησαν μέχρι το τέλος το κατέκτησαν τις 5 (1977, 1978, 1981, 1984, 2005) και το έχασαν τις 2 (1985, 2007).

Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία που Ρεάλ και Λίβερπουλ θα τεθούν αντιμέτωπες με φόντο την κούπα και μάλιστα η Λίβερπουλ είναι η τελευταία ομάδα που έχει νικήσει τη Ρεάλ σε τελικό! Ήταν η 27η Μαΐου 1981, όταν στο Παρίσι οι "κόκκινοι" επικράτησαν 1-0 των "μερένγκες", με το γκολ του Άλαν Κένεντι στο 82ο λεπτό.

Όσον αφορά στη Ρόμα, στην δεύτερη συμμετοχή της στα ημιτελικά απέτυχε, σε αντίθεση με την πρώτη το 1984, όταν απέκλεισε την Νταντί Γιουνάιτεντ, για να χάσει στον τελικό της Ρώμης απ' τη Λίβερπουλ, στα πέναλτι. Δηλαδή, στις δύο καλύτερες ευρωπαϊκές χρονιές της την έχει σταματήσει η αγγλική ομάδα.

Η Λίβερπουλ απόψε προηγήθηκε δύο φορές, με τους Μανέ και Βαϊνάλντουμ, ενώ η πρώτη απάντηση ήρθε με αυτογκόλ του Μίλνερ και η δεύτερη με το 8ο φετινό γκολ του Τζέκο στην διοργάνωση.

Ο Σαντιό Μανέ έφτασε τα 9 γκολ και έχει ένα λιγότερο απ' τους Σαλάχ και Φιρμίνο που έχουν από 10, έτσι αν σκοράρει στον τελικό θα γίνουν η πρώτη τριάδα με διψήφιο αριθμό τερμάτων από όλους. Όσον αφορά στον Φιρμίνο, έφτασε τις 8 ασίστ φέτος και έχει μόλις μία λιγότερη απ' τον Μίλνερ που στον πρώτο ημιτελικό έφτασε τις 9, κάνοντας ρεκόρ!

Τα γκολ του Ρατζά Ναϊνγκολάν στο 86' και στο 90'+4 χάρισαν στη Ρόμα μια νίκη γοήτρου και απλά σημαίνει πως η Λίβερπουλ δεν μπορεί να γίνει η μοναδική ομάδα που θα έχει κατακτήσει το τρόπαιο δύο φορές χωρίς να έχει γνωρίσει καμία ήττα.

ΡΟΜΑ: Άλισον, Φλορέντσι, Μανωλάς, Φάσιο, Κολάροβ, Ντε Ρόσι (69' Γκοναλόν), Ναϊνγκολάν, Πελεγκρίνι (53' Ουντέρ), Σικ, Ελ Σααραουί (75' Αντονούτσι), Τζέκο.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Κάριους, Αλεξάντερ-Άρνολντ (92' Κλάιν), Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Μίλνερ, Σαλάχ, Μανέ (83' Κλάβαν), Φιρμίνο (87' Σολάνκε).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News