default-image

Συμβαίνουν και στις… καλύτερες οικογένειες!

Απόψεις
Συμβαίνουν και στις… καλύτερες οικογένειες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζούμε στην εποχή των σκανδάλων και το ποδόσφαιρο είναι αδύνατον (με όλα τα εμπορικά χαρακτηριστικά του) να ξεφύγει από αυτή τη δίνη. Την ώρα που στην Ελλάδα προκαλέσαμε την επιτροπεία των διεθνών φορέων, αυτοσαρκάζοντας την ίδια την υπόληψή μας, οι ειδήσεις των ατασθαλιών, ή άλλων πονηρών φαινομένων σκάνε απανωτά στις γραμμές του διαδικτύου.

Πέρα από τα σκάνδαλα της FIFA που δεν έχουν τελειωμό, με το τελευταίο κρούσμα του Βραζιλιάνου προέδρου της Βραζιλιάνικης Ομοσπονδίας, ή τα άλλα που προηγήθηκαν (Μπλάτερ,  Πλατινί, αναθέσεις Κατάρ κλπ), οι φίλαθλοι της Ευρώπης έτριβαν τα μάτια τους χτες από την Πορτογαλική είδηση:

«Oι δικαστικές αρχές της Πορτογαλίας ερευνούν ως… ύποπτα τα τελευταία 163 παιχνίδια της Μπενφίκα, δηλαδή όλοι οι αγώνες των τεσσάρων τελευταίων πρωταθλημάτων τα οποία κατέκτησε!». Για όνομα του Θεού, δηλαδή!

Η ομάδα της Λισαβόνας που έχει τέσσερα συνεχόμενα πρωταθλήματα και διεκδικούσε μέχρι την Παρασκευή το φετινό, μαζί με την Πόρτο, λέει στους φίλους να μην ανησυχούν και θέτει σε αμφισβήτηση την καθαρότητα των τίτλων της βασικής της ανταγωνίστριας!

Το «Κοριόπολις» έχει ήδη ανοίξει (από ττις αρχές του περασμένου Μαρτίου, όταν συνελήφθη ο νομικός εκπρόσωπος της Μπενφίκα, Πάουλο Γκονσάλβες, ως ύποπτος για δωροδοκία δικαστικών αξιωματούχων…) για τη χώρα του «καθαρού» αρχιδιαιτητή της ΚΕΔ Περέιρα που μας έφεραν να μας συμμορφώσει!

Οι άσχημες εντυπώσεις της δυσπιστίας στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, σαφώς και δεν είναι γνώρισμα μιας ευρωπαϊκής χώρας, όπως η Ελλάδα, αλλά πολύ ευρύτερο στην πολιτισμένη Δύση, όπου συχνά το «κέρδος» με κάθε τρόπο γίνεται κυρίαρχο!

Μπορεί όμως στην παρακάτω περίπτωση να αποτελεί χαρακτηριστικό νοοτροπίας εκ μέρους των οπαδών, μετά τις αντιδράσεις Σπαλέτι για τη διαιτησία σε βάρος της Ίντερ στο ντέρμπι με τη Γιουβέντους. Αναμφισβήτητα μας θύμισε ελληνική Σούπερ Λίγκα με «κατινιάσματα» από επιτελείς των «Big4»:

«Το μένος της Ίντερ είναι μεγάλο καθώς υποστηρίζουν πως ο Ιταλός διαιτητής ευνόησε την Γιούβε για να μην μείνει πίσω στη μάχη που δίνει για το 7ο σερί Σκουντέτο. Η οδηγία είναι σαφέστατη όσον αφορά τους διαιτητές, καθώς σε περίπτωση που υποστηρίζουν μια ομάδα πρέπει να δηλώνουν κόλλημα.

Η φωτογραφία με την υπογεγραμμένη φανέλα του Μπουφόν καθώς και το μήνυμα «Αν με ψάχνετε θα είμαι στο Κάρντιφ», αναφερόμενος στον περσινό τελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ξεχωρίζουν.

Μάλιστα το γεγονός ότι μετά το τέλος του ντέρμπι ο Ρομπέρτο άλλαξε το επώνυμό του από Orsato σε Cirinci περιπλέκει ακόμη περισσότερο τα πράγματα.»

-Σας θυμίζουν κάτι όλα αυτά από την πεζή ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα; Σίγουρα ναι!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News