default-image

Σεβίλλη εναντίον Μπαρτσελόνα για την 1η κούπα της σεζόν

Ποδόσφαιρο
Σεβίλλη εναντίον Μπαρτσελόνα για την 1η κούπα της σεζόν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεβίλλη και Μπαρτσελόνα διασταυρώνουν τα ξίφη τους απόψε στο «Wanda Metropolitano» της Μαδρίτης στις 22:30, με διακύβευμα τον τίτλο του κυπελλούχου Ισπανίας.

Σεβίλλη και Μπαρτσελόνα θα «μονομαχήσουν» απόψε στις 22:30 (Novasports 1) στο Wanda Metropolitano της Μαδρίτης, στον 116ο τελικό στην ιστορία του θεσμού, αναζητώντας τον τίτλο που θα γιατρέψει τις… πληγές τους, σε ένα remake του τελικού του 2016.

Από την μία οι τυπικά γηπεδούχοι Ανδαλουσιανοί ψάχνουν το έκτο τους τρόπαιο σε εννιά συμμετοχές σε τελικούς, θέλοντας παράλληλα να σφραγίσουν το καλό ευρωπαϊκό εισιτήριο στο Europa League, αλλά και να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις για τα άσχημα αποτελέσματα του τελευταίου διαστήματος στο πρωτάθλημα. Τα οκτώ χρόνια χωρίς εγχώριο τίτλο είναι πολλά για τη Σεβίλλη (ο τελευταίος ήταν το κύπελλο του 2010), με τον Μοντέλα να δίνει ανάσες στο μεσοβδόμαδο παιχνίδι με την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια και παράλληλα να πραγματοποιεί μίνι προετοιμασία στη Μαρμπέγια.

Από την άλλη πλευρά και η Μπάρσα θέλει τον τίτλο για τους δικούς της ξεχωριστούς λόγους. Το κλίμα μετά τον σοκαριστικό αποκλεισμό από τη Ρόμα παραμένει… βαρύ, με τον Μέσι και την παρέα του να θέλουν να κάνουν το πρώτο βήμα για το νταμπλ και να κερδίσουν το τρόπαιο για τέταρτη σερί σεζόν.

Οι Καταλανοί είναι οι πολυνίκεις του θεσμού ,μετρώντας 29 κατακτήσεις σε 39 συμμετοχές σε τελικό Κυπέλλου και απόψε έχουν «χρυσή» ευκαιρία να τα… τριανταρήσουν και να αυξήσουν ακόμα περισσότερο τη διαφορά τους από τη δεύτερη Αθλέτικ Μπιλμπάο (έχει 23). Απαντήσεις ωστόσο θέλει να δώσει και ο Ερνέστο Βαλβέρδε, θέλοντας να καταλαγιάσει τη… σκόνη που σηκώθηκε μετά τον πρόωρο αποχαιρετισμό από τα προημιτελικά του Champions League.

Όπως και ο αντίζηλός του, έτσι και ο Βάσκος επέλεξε αρκετούς αναπληρωματικούς στο ματς της Τρίτης με την Θέλτα στο Μπαλαϊδος, ενώ δεν αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού.

Πιθανές ενδεκάδες: Σεβίλλη (Μοντέλα): Σόρια,Νάβας, Μερκάδο, Λενγκλέ, Εσκουδέρο, Ενζονζί, Μπανέγα, Σαράμπια, Βάσκεθ, Κορέα, Μπεν Γιεντέρ.

Μπαρτσελόνα (Βαλβέρδε): Σίλεσεν, Σέρχι Ρομπέρτο, Πικέ, Ουμτιτί, Τζόρντι Άλμπα, Κοουτίνιο, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς, Ινιέστα, Μέσι, Σουάρες.

Πηγή: sportfm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News