default-image

Μπαρτσελόνα και Ρεάλ τα μεγαλύτερα συμβόλαια

Ποδόσφαιρο
Μπαρτσελόνα και Ρεάλ τα μεγαλύτερα συμβόλαια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης καταλαμβάνουν τις κορυφαίες θέσεις στην κατάταξη των συλλόγων με το μεγαλύτερο μέσο όρο διάρκειας συμβολαίων των παικτών της πρώτης ομάδας, ανάμεσα στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.  

Αυτό αναφέρει στην τελευταία του έκθεση (222) που δημοσίευσε χθες το CIES, διεθνές Κέντρο Αθλητικών Σπουδών, που βρίσκεται στην Ελβετία και δημιουργήθηκε το 1995 ως κοινοπραξία της FIFA με το Πανεπιστήμιο του Νοσατέλ. 

Έξι από τους οκτώ κορυφαίους συλλόγους της κατάταξης, αγωνίζονται ακόμα στις ευρωπαϊκές  διοαργανώσεις, απεικονίζοντας τη σχέση μεταξύ μακροπρόθεσμου προγραμματισμού και επιτυχίας. Οπως αναφέρεται, κατά μέσο όρο, ένας παίκτης της πρώτης ομάδας της Μπαρτσελόνα έχει μείνει στην ομάδα 3,23 χρόνια. Αυτός ο αριθμός είναι 3,59 για τους 11 παίκτες που χρησιμοποιούνται περισσότερο στις εγχώριες διοργανώσεις μέχρι τώρα. 

 

Την δεύτερη θέση, πίσω από την Μπαρτσελόνα στο σχετικό πίνακα, καταλαμβάνει η Ρεάλ Μαδρίτης με μέσο όρο 3,50 στην 11αδα και 3,19 σε όλη την ομάδα, ενώ τρίτη είναι η Λιλ με 3,23 και 3,18 αντίστοιχα. 

Την μεγαλύτερη διάρκεια συμβολαίων στα άλλα μεγάλα πρωταθλήματα μετρήθηκαν για τις Τότεναμ (Αγγλία/3,23-3,18), Λιλ (Γαλλία/3,23-3,18), Λειψία (Γερμανία/3,32-2,96) και Ρόμα (Ιταλία/3,04-2,95).

Στο αντίθετο άκρο του πίνακα, το χαμηλότερο ποσοστό συνολικά παρατηρήθηκε για τους Γάλλους της Αμιάν  με μέσο όρο 0.99 χρόνια (και 1,23 στην 11αδα)). Σε τρεις μόνο ομάδες, η μέση διάρκεια των 11 παικτών που χρησιμοποιούνται περισσότερο είναι κάτω από ένα έτος: Κροτόνε, Μπενεβέντο και Στρασμπούρ. Όλες οι ομάδες στο κάτω μέρος της κατάταξης αντιμετωπίζουν τη δυσκολία να ανακαινίσουν τις ομάδες τους χωρίς να χάσουν την ανταγωνιστικότητά τους. 

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News