default-image

Διαστημική Λίβερπουλ, 3-0 τη Μάντσεστερ Σίτι

Ποδόσφαιρο
Διαστημική Λίβερπουλ, 3-0 τη Μάντσεστερ Σίτι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Λίβερπουλ έκανε ότι ήθελε τη Μάντσεστερ Σίτι για ένα ημίχρονο και επικρατώντας με 3-0 δείχνει να έχει το πάνω χέρι ενόψει του επαναληπτικού, στον αγγλικό εμφύλιο των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ.

Σε ένα εξαιρετικό πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι έκαναν ότι ήθελαν τη Σίτι και μέσα σε 30 λεπτά κατάφεραν να πετύχουν τρία τέρματα. Την αρχή έκανε ο συνήθης ύποπτος Σαλάχ στο 12. Ο Φιρμίνιο κινήθηκε όμορφα απέναντι στον Έντερσον, έδωσε στον Αιγύπτιο στο ύψος του πέναλτι και εκείνος ανενόχλητος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων για το 1-0.

Οι «κόκκινοι» δε σταμάτησαν εκεί και εννέα λεπτά αργότερα κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους. Ο Άλεξ Όξλεϊντ Τσέιμπερλεν με τρομερό σουτ εκτός περιοχής δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Έντερσον κάνοντας το 2-0. Το εξαιρετικό ξεκίνημα των γηπεδούχων έκλεισε ο Μανέ, ο οποίος δέχθηκε την όμορφη πάσα του Σαλάχ και με κοντινή κεφαλιά έκανε το 3-0, το οποίο διατηρήθηκε μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε αισθητά, η Σίτι ανέβασε την απόδοσή της και απείλησε με τον Οταμέντι στο 69’ η κεφαλιά του οποίου ωστόσο δεν ανησύχησε τον Κάριους.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν, ωστόσο έβρισκαν μπροστά τους τη σφιχτή άμυνα της ομάδας του Κλόπ, ο οποίος με εξαιρετικό τακτικό πλάνο έκλεισε όλους τους διαδρόμους προς τα καρέ των «κόκκινων».

Το 3-0 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα με την Λίβερπουλ να παίρνει σαφέστατο προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού στο Μάντσεστερ.

Λίβερπουλ: Κάριους, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Όξλεϊντ-Τσέιμπερλεν (85’ Αλμπέρτο Μορένο), Μίλνερ, Σαλάχ (53’ Βαϊνάλντουμ), Μανέ, Φιρμίνο (71’ Σολάνκε).

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον Μοράες, Γουόκερ, Κομπανί, Οταμέντι, Λαπόρτ, Φερναντίνιο, Γκιουντογάν (57’ Στέρλινγκ), Ντε Μπρόινε, Σανέ, Νταβίντ Σίλβα, Γκαμπριέλ Ζεζούς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News